[Video] To morate videti: Policist z jeklenimi živci več kot 35-krat opozoril napadalca, preden ga je onesposobil!

Foto: Screenshot video

Kako nepredvidljivo in nevarno je policijsko delo potrjuje primer dveh policistov iz Georgie v ZDA, Davida Harrisona in Charlesa Bidingerja, ki sta doživela hude grožnje in napad sredi belega dne. 23-letni psihopat je pri tem umrl.

V Georgii je prišlo do hudega strelskega obračuna, ki je na družbena omrežja ponesel videoposnetek, ki jasno prikazuje napad na dva policista, ki sta želela mirno opraviti z napadalcem, ta pa ju je vztrajno napadal.

V videu se jasno vidi potek policijske akcije, ko sta policista aretirala napadalca zaradi grožnje z nožem v eni od mestnih sosesk. Iz posnetka je razvidno, da sta policista več kot 35-krat zaprosila napadalca, 23-letnega Aarona Honga, naj policistu preda oziroma odvrže orožje.

“Gospod, spustite nož. Prosim. Tu smo, da pomagamo,” prosita policista Harrison in Bidinger napadalca. Izmikala sta se mu skozi celo ulico in mu ponujala dovolj možnosti in časa za normalen postopek, vendar je ob tem napadalec dobil še večjo moč in pogum. Aaron Hong je zavrnil njuna naročila in po dolgem sprehodu napadel Harrisona. Vrgel ga je na tla, ga začel dušiti in mu poskušal vzeti orožje.

“Ustreli me. Daj no, naredi,” je vpil Hong. Bidinger se je odzval in izstrelil več strelov v 23-letnika. Policist Harrison je končal v bolnišnici z lažjimi poškodbami, Hong pa je zaradi poškodb umrl na kraju samem.

Eva Poljanc