fbpx

[Video] Tolpa socialistov v Venezueli v javnosti pretepla vodjo opozicije

Maria Corina Machado (vir: twitter)

Antisocialistična opozicijska stranka Vente Venezuela je objavila posnetek napada nasilne tolpe na nekdanjo parlamentarko in predsednico stranke in njenih podpornikov s palicami, cevmi in noži.

Predsednica stranke María Corina Machado, ki je bila žrtev napada je povedala, da so napadalci del tolp socialistične županje Yulisbeth Garcia, ki je po poročanju Breitbarta skušala zastrašiti zbrano množico na antisocialističnem shodu.

To ni bilo prvič, da bi nasilna množica socialističnih podpornikov nasilno obračunala z Machado. V 2014, ko so jo pregnali iz vladne stavbe s solzivcem so ji podporniki socialistične oblasti zlomili nos in jo pretepli pred Državno skupščino, medtem ko so politiki zadevo mirno opazovali.

Machadini piarovci so sporočili, da jih je “horda vladnih silakov naskočila v Upati s kamni, palicami.” Povedali so, da so jih napadali, pretepali in nekaj, ki so spremljali Machado so celo oropali. “Nasilneži so se posluževali kamnov, palic, cevi, pipcev in ostalih predmetom proti tistim, ki so mirno hodili po Upati.”

Ivan Šokić