fbpx

[VIDEO] Tragični junak Nice: Motorist, ki je skušal ustaviti peklenski tovornjak

Foto: Stern.de

Nemški novinar Richard Gutjahr, ki je bil priča krvavemu pokolu v francoskem letovišču Nici je z balkona hotelske sobe posnel srhljiv posnetek, na katerem se je motorist skušal povzpeti v kabino tovornjaka med ubijalsko vožnjo po promenadi, v kateri je umrlo 84 ljudi.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=zTSUL-9bmUA[/embedyt]

“Prišel sem v hotelsko sobo zaradi ognjemeta. Snemal sem, kako se ljudje zabavajo. Naenkrat se je pojavil tovornjak, ki je zapeljal v množico ljudi. Za njim pa se je iznenada pripeljal motorist.” je povedal za DW, 42-letni novinar nemške javne televizije Richard Gutjahr.

Tragični junak Nice Motorist, ki je skušal ustaviti peklenski tovornjak 1

Motorista je povozil tovornjak
“Ravno zaradi počasne vožnje je uspelo motoristu pripeljati ob bok kabine tovornjaka,” pove Gutjahr, “Skušal se je povzpeti v kabino. Ob tem mu je  spodrsnilo in nekaj časa se je še držal potem se je  spustil in  potegnilo ga je pod kolesje tovornjaka.” Guntjahr pravi, da je še vedno pod močnim vtisom dogajanja ob tragični prekinitvi praznovanja na Dan Bastilje.

Vse se je zgodilo v 60 sekundah
“Vse se je zgodilo v 60 sekundah. Šokiran sem koliko ljudi je tovornjakar ubil. Na promenadi so še naslednji dan ležala trupla. Francoska policija nas je prosila, da ostanemo v hotelu saj je bilo celotno območje zaprto in zavarovano. Čakamo, da se letališče odpre za promet in da se vrnem domov v Nemčijo. Zalostno je, da je promenada še vedno okrašena od proslavljanja,” je pretreseno povedal Richard Gutjahr.

Tragični junak Nice je še vedno brez imena
Francoski in svetovni mediji, ki so  poročali in objavili posnetek Gutjahra, junaškega motorista, pričakujejo, da bo tragični junak Nice končno dobil tudi ime.

SPS