fbpx

[Video] Tri dni zatem, ko je županja Seattla “miroljubnost” anarhistov izkusila na lastni koži, policija vstopila na območje CHAZ!

Foto: posnetek zaslona

Več tednov so mestne oblasti v Seattlu tolerirale avtonomno območje CHAZ, ki so ga vzpostavili anarhosocialistični skrajneži in pripadniki nasilnega gibanja BLM in to kljub temu, da je na območju prihajalo do nasilja, lokalni podjetniki pa so bili zaradi nastalih razmer prisiljeni prenehati poslovati. Šele v sredo pa je na območje, z namenom odstranitve razgrajačev, vstopila policija in to le tri dni potem, ko je županja Jenny Durkan “miroljubnost” protestnikov izkusila na lastni koži. Ti so namreč protestirali pred njenim domom, kjer so med drugim zahtevali odvzem sredstev policiji in izpustitev vseh svojih pridržanih kolegov.

Kot je poročal Fox News, so v sredo zjutraj v seattelsko avtonomno območje, bolje znano pod kratico CHAZ, vstopili policisti, da bi ponovno vzpostavili red in mir ter umaknili protestnike z območja, kjer razgrajajo že več tednov.

Protesti so se sprevrgli v nasilje, lokalna podjetja pa so morala zapreti vrata
Protesti anarhističnih skrajnežev in pripadnikov nasilnega gibanja Black Lives Mater (BLM) so se večkrat sprevrgli v nasilje, povzročili pa so tudi veliko gospodarsko škodo na ožjem območju, saj lokalna podjetja enostavno niso mogla več obratovati. Kot je napovedala policija, bodo aretirali vse protestnike, ki bi se upirali navodilom.

Mestne oblasti so avtonomno območje več tednov tolerirale, do ukrepanja policije pa je prišlo le tri dni potem, ko so protestniki obiskali županjo Jenny Durkan na njenem domu. Tam so med drugim zahtevali odvzem sredstev policiji in da se na prostost izpustijo vsi doslej aretirani protestniki. Županja je tako na lastni koži izkusila “miroljubnost” levičarskih razgrajačev, glede na posledice pa izkušnja najverjetneje ni bila prijetna.

Dogajanje pred županjinim domom si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku:

Rok Krajnc