fbpx

[Video] Trudeaujeva Kanada in drakonski ukrepi: Policija po prijavi soseda izvedla racijo nad družino, ki je želela skupaj dočakati Novo leto! Kršili odlok o prepovedi zbiranja!

Racija v Quebecu na družino, ki si je drznila skupaj praznovati Novo leto (foto: Youtube)

Na socialnih omrežjih se je pojavil video, ki prikazuje pripadnike kanadske policije med racijo v Quebecu v kateri so aretirali najmanj dva človeka. Zločin zaradi katerega je prišlo do racije naj bi bilo zbiranje šestih oseb pod eno streho, kar je kršitev kanadskih covid-19 pravil. Domnevno naj bi policijo o kršitvi obvestil eden od sosedov.

Do incidenta naj bi prišlo v Gatineauju v četrtek, 31. decembra 2020. Na predvečer novega leta se je zbralo šest oseb v enem domovanju, kar je kršitev drakonskih ukrepov proti širitvi pandemije covid-19 v kanadski provinci Quebec. Po video posnetku sodeč je šlo za družino, ki se je zbrala, da bi skupaj dočakala novo leto.

Preberite še: Renesansa Srednje Evrope

Na posnetku je videti, kako več pripadnikov policije iz hiše vlečejo mlajšega moškega. Veliko je vpitja in zgroženosti. Premier Quebeca Francois Legault je 3. decembra 2020 po poročanju RT prepovedal kakršnakoli zbiranja v večini province zaradi naraščajočega števila primerov okužb s covidom-19.

Policija je za lokalne medije pojasnila, da so se odzivali na prijavo, ki naj bi jo po domnevah dal eden od sosedov, ko je prišlo do soočenja s stanovalci, ki niso želeli prejeti obvestila in prostovoljno zaključiti svojega zbiranja. V spopad je bilo vpletenih kar šest policistov, stanovalcem pa so zaradi kršenja prepovedi zbiranja naložili nekaj čez 993 evrov težke denarne kazni.

Javnost je bila nad početjem policije zgrožena. A bolj kot kritike na račun podobnosti s totalitarnimi režimi je policijo v Gatineauju zmotilo, ko je nek spletni komentator izpostavil, da eden od policistov, ki so sodelovali pri raciji, ni nosil zaščitne maske.

Policisti v raciji niso nosili mask
“Prva dva policista sta nosila maske, ko sta govorila z lastnikom,” je hitela pojasnjevati policija. “Nekateri ljudje so postali agresivni. En moški je večkrat v obraz udaril policista. Policisti, ki niso nosili maske, so bili poklicani kot okrepitev in zaradi nujnosti si niso uspeli nadeti maske,” so pojasnili dogodek.

Gre za lase prevlečen izgovor, saj je v Quebecu že več mesecev zapovedano nošenje maske v javnosti in delovnem mestu. Sem so vključena tudi policijska vozila.

Ivan Šokić