[Video] Trump napovedal objavo “izbrisanih” emailov Clintonove: “Ko boste videli, kaj vse bo prišlo na dan, boste ostali brez besed!”

Donald Trump (foto: EPA)

Zasačili smo jih, je dejal ameriški predsednik Donald Trump in dodal: “Le počakajte, marsikaj boste izvedeli, ne boste verjeli, kaj vse smo odkrili.” Hillary Clinton se je izkazala za popolnoma pokvarjeno in enako tudi mnogi drugi, je še pripomnil. 

Komentar predsednika Donalda Trumpa se je pojavil v nedeljo zjutraj, že pred tem pa je napovedal odstranitev oznake strogo zaupno z dokumentov, ki so bili povezani s škandaloznimi elektronskimi sporočili Hillary Clinton iz leta 2016. Hillary Clinton je sicer leta 2016 ponovno kandidirala za predsednico Združenih držav in ponovno tudi izgubila.

Trump je pojasnil, da je Clintonova, poleg še nekaterih drugih, skušala uničiti upravo. Operacija naj bi se začela, preden je sam zmagal na volitvah, kar je označil za sramotno. Prišlo je tudi do namigovanj, da naj bi Clintonova sodelovala z FBI-jem, z namenom spodnesti Trumpa na volitvah. “Zasačili smo jih in sedaj bodo morali odgovarjati. Ostali boste brez besed, ko boste videli, kaj vse bo prišlo na dan,” je za Fox povedal Trump.

Tudi zunanji minister Mike Pompeo je že v petek sporočil, da bodo dali v javnost izbrisana elektronska sporočila Clintonove in dokumente, ki se nanašajo na morebitno poseganje Rusije. “Vse bomo objavili, da bo Ameriška javnost seznanjena,” je dejal Pompeo. “Na privatnem strežniku je bil zaupen dokument, ki nikakor ne bi smel biti tam, ravnanje Clintonove je bilo nedopustno,” je pojasnil.

Sara Bertoncelj