[Video] Trump: “To predstavlja konec največjega prvega mandata v predsedniški zgodovini, a je šele začetek boja za ponovno veliko Ameriko!”

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

Predsednik ZDA Donald Trump se je odzval na potrditev novega predsednika Joeja Bidna. Svoj nagovor je podal preko namestnika vodje v Beli hiši Dana Scavina, ker so spletni giganti družno onemogočil rabo socialnih omrežij ameriškemu predsedniku.  Trump je dejal, da se z rezultati nikakor ne strinja, a bo omogočil miren prehod oblasti. To je po Trumpovem mnenju šele začetek boja za ponovno veliko Ameriko.

Predsednik ZDA Donald Trump svojega poraza na predsedniških volitvah ne priznava, a zagotavlja, da bo omogočil miren prenos oblasti. “Čeprav se nikakor ne strinjam z izidom volitev in mi dejstva to tudi potrjujejo, bo kljub temu 20. januarja urejen miren prehod,” je dejal predsednik Trump.

Medtem je Trump še vedno mnenja, da je šlo pri volitvah za prevaro, a poudarja, da je omenjena razglasitev šele začetek boja, da bo Amerika postala ponovno velika. “Vedno sem govoril, da se bomo še naprej borili za to, da bomo šteli samo zakonite glasove. Čeprav je to konec največjega prvega mandata v predsedniški zgodovini, je to šele začetek našega boja, da bi Amerika spet postala velika!” je še sporočil Trump.

https://twitter.com/DanScavino/status/1347103016311259136?s=20

Twitter je sinoči blokiral Trumpov račun za dvanajst ur, zato je svojo izjavo podal preko namestnika vodje v Beli hiši, Dana Scavina.

Pompeo napovedal gladek prehod v 2. Trumpovo administracijo

Spomnimo, 10. novembra 2020 je državni sekretar Mike Pompeo na eni od novinarskih konferenc na vprašanje, kdaj bo prišlo do prenosa oblasti na Bidnovo administracijo odgovoril, da sledi “gladek prehod v drugo Trumpovo administracijo.” 

Na podoben način se je sedaj odzval tudi Trump. V svoji izjavi ni priznal poraza, temveč zgolj napovedal “urejen prehod 20. januarja.” Ali bo dejansko tudi prišlo do prehoda oblasti na Bidnovo administracijo, pa bo pokazal čas. Včerajšnje dogajanje je namreč pokazalo, da je karkoli se bo dogajalo nemogoče predvideti, kaj šele napovedati.

Sara Rančigaj