[Video] Trump zbranim po orkanu Laura v Louisiani delil avtograme: “Na, tole prodajte na eBayu, zaslužite 10 tisoč dolarjev.”

Ameriški predsednik Donald Trump na shodu v Lake Charlesu v Louisiani leta 2019 (foto: EPA)

Rek pravi, da politik pokaže svoj pravi obraz, ko se kamere ugasnejo. Kakšen je v resnici ameriški predsednik Donald Trump pa smo lahko videli 31. avgusta 2020, ko si je ne vedoč, da kamere snemajo, vzel čas za policiste in gasilce, jim delil avtograme, ter jim priporočil, naj list papirja z njegovim podpisom prodajo na spletu, da bodo mastno zaslužili. Seveda je bila Trumpova trditev šala, a v težkih trenutkih, ko si skupnost v Lake Charles skuša opomoči po orkanu Laura, ki je prizadel zvezno državo Louisiana, si je ameriški predsednik vzel nekaj minut zato, da bi nasmejal zbrane.

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto, 29. avgusta 2020 obiskal Lake Charles v Louisiani, da bi si ogledal posledice orkana Laura, ki je  območje zajel 27. avgusta 2020.

Zaradi divjanja orkana, je umrlo 16 ljudi, med njimi je tudi 14-letnica, ki je izgubila življenje, ko so drevesa padala na hiše. Laura je bila označena kot orkan 4. stopnje. Za primerjavo, Katrina iz leta 2005, ki je terjala 1.600 življenj je bil orkan 3. stopnje jakosti.

Po opravljeni novinarski konferenci in ostalih formalnostih, pa je Trump pokazal, da ne glede na to, kako natrpan je njegov urnik, si vedno vzame čas za navadne ljudi. Tako je izkoristil priliko in večini policistom in gasilcem podaril svoj avtogram.

Prodajte na eBayu in zaslužite 10.000 dolarjev

Pri tem se je ameriški predsednik tudi pošalil. “Na, tole prodajte na eBayu, zaslužite 10.000 dolarjev,” je prvemu od mož postave rekel Trump in mu izročil svoj avtogram. V ozadju je bilo slišati prigovarjanje pripadnikov tajne službe, a jih je Trump zavrnil češ, naj spustijo zbrane policiste in gasilce bližje k njemu. “Hočem jih tukaj, to so naši fantje.”

Vse to je počel ne vedoč, da so kamere še vedno prižgane. “Komu gre tale?” je vprašal Trump o lastniku naslednjega avtograma in se zahvalil za pozornost. Komaj je Trump vstal, že je ponovno sedel in nadaljeval s podpisovanjem avtogramom. “Če napišem še vaše ime, potem zgubi na vrednosti,” je razkril Trump in nasmejal zbrane. “Prodajte ga za 10.000 dolarjev na eBayu.”

Ob tem je Trump sproti navrgel, da bo njegova administracija sodelovala z lokalnimi oblastmi in poskrbela, da dobijo vse potrebno za čim hitrejše okrevanje po uničujočem orkanu.

Ivan Šokić