fbpx

[Video] Trumpovemu odvetniku vandalizirali dom z napisom: “Izdajalec”!

Trumpov odvetnik Michael van der Veen (Foto: epa/Twitter)

Dom enega Trumpovih odvetnikov za namene ustavne obtožbe, Michaela Van Der Veena, so napadli vandali in njegov dovoz porisali z velikim rdečim napisom “Izdajalec!”. Policija poroča, da doslej še ni bilo aretacij, so pa povečali prisotnost v okolici njegovega doma, lastnik je tudi najel osebno varovanje.

Eden Trumpovih odvetnikov, Michael Van Der Veen, ki ga je zastopal v zvezi z odpoklicem z oblasti, je bil napaden s strani vandalov, ki so porisali njegov dovoz z velikim napisom “Izdajalec!”. Glede na to, da Van Der Veen ni konzervativec, bi lahko to predstavljalo sporočilo “kolegov demokratov”.

Vandalizem se je po navedbah policije zgodil v petek, okoli 20. ure. Vandali so napadli prebivališče odvetnika Michaela van der Veena v mestecu West Whiteland v Pensilvaniji, približno 30 kilometrov jugozahodno od Filadelfije.

Detektiv Scott Pezick iz policijske uprave West Whiteland Township je v nedeljo popoldne za ABC News povedal, da je lastnik stanovanja od takrat najel zasebno varovanje, da zaščiti svoj dom, v soseski van der Veena pa se je okrepila prisotnost policije.

Van Der Veen blestel na CBSN
Vandalizem je prijavila odvetnikova žena, ki je grafit zagledala, ko se je vrnila domov. Nemudoma je poklicala policijo, je pa bil grafit na srečo edino dejanje vandalizma na posestvu. Van Der Veen je v zadnjih dneh sicer še posebej zablestel v nastopu na CBSN, kjer je voditeljico, po tem ko je skušala zmanjšati pomen potvarjanja dokazov, ki ga je Trumpova ekipa dokazala nasprotni strani, preprosto povozil. Sicer so demokrati poleg lažnih dokazov ponarejali tudi tvite. Član predstavniškega doma Eric Swalwell iz vrst demokratov je namreč postregel s tvitom Trumpa, kjer naj bi Trump retvital enega izmed zapisov podpornice, s katerim je želel le tega očrniti. Nato pa se je izkazalo, da gre za navaden fotošop.

Skupina demonstrantov se je konec tedna zbrala pred odvetniško pisarno Van der Veena v središču Filadelfije, poroča Philadelphia Inquirer. Med protestom so demonstranti Van der Veena označili za “fašista” in skandirali: “Ko Van der Veen laže, kaj narediti? Obsoditi. Obsoditi,” poroča časnik. Sodeč po reakciji Trumpovega odvetnika je le tega nedavni vandalizem vidno razburil.

Aleš Ernecl