fbpx

[Video] Turki svoje otroke v mošeji v Nemčiji pripravljajo za džihad

Posnetek predstave v mošeji v Nemčiji: otroci v vojaških uniformah igrajo vojake, ki so umrli mučeniške smrti za Turčijo (vir: twitter)

Nemčijo je te dni šokiral posnetek iz mošeje v Herfordu, kjer so otroci, stari od štiri do sedem let, nastopali v predstavi, v kateri so oblečeni v vojaške uniforme igrali mučenike, ki so umrli pod turško zastavo.

V mošeji turško-islamske zveze Ditib so otroci v vojaških uniformah marširali s plastičnimi igračami – puškami, glasno vpili ukaze ter salutirali. Posnetek predstave je bil po poročanju Voice of Europe sprva objavljen na Facebooku, a so video hitro umaknili.

Član odbora Ditiba Necati Aydin je nastali položaj komentiral z besedami: “Odločitev o predstavi je sprejel svet staršev, ki je tudi pripravil predstavo.” Po njegovih besedah odbor ni bil na nikakršen način vpleten oziroma sploh obveščen o programu. Poleg tega, je dodal, predstava ni bila mišljena za javnost.

Kljubovanje integraciji vodi v paralelno družbo
“Slike iz ditibske mošeje so zaskrbljujoče in popolnoma nesprejemljive,” je povedal deželni minister za integracijo v Dusseldorfu Joachim Stamp iz vrst liberalne FDP.

Ostrejši je bil član CDU Tim Ostermann: “Način izrabe otrok se mi zdi problematičen, saj odkrito kljubuje vsakemu poskusu integracije, kar je tipičen znak paralelne družbe. Država in družba morata storiti vse, da bi to preprečili.”

Ivan Šokić