[Video] Učenec v BiH s pištolo hudo ranil učitelja angleščine

Aretacija učenca, ki je ranil učitelja. (Foto: zajem zaslona)

Danes zjutraj po 9. uri je na osnovni šoli v mestu Lukavac na severovzhodu BiH 13-letni učenec streljal s pištolo in težje ranil enega od zaposlenih, je sporočila lokalna policija. Glede na neuradne informacije naj bi šlo za 38-letnega učitelja angleščine N. O., ki je tudi podravnatelj in naj bi ga učenec posebej iskal. Po poročanju lokalnih medijev naj bi bil strelec učenec, ki je pred tem že večkrat grozil s streljanjem, ker so ga premestili iz druge šole. Oglasil se je tudi župan občine Lukavac Edin Delić.

Učenec je v učitelja izstrelil več nabojev, zaradi poškodb je ogroženo njegovo življenje. Učitelj se zdravi v kliničnem centru v Tuzli, od koder so za sarajevski portal Klix pojasnili, da je utrpel strelno rano na vratu. Policija je učenca nemudoma aretirala, njegov motiv za napad pa še ni znan.

Župan mesta Edin Delić je na Facebooku skušal pomiriti starše. “Je nekaj poškodovanih. Med njimi ni otrok. Prosim starše, naj ne povzročajo panike. Storilec je bil mladoletnik in je bil takoj pridržan.”

Glede na poročanje portala časnika Dnevni avaz gre za dečka, ki so ga zaradi problematičnega vedenja izključili iz šole. Kot so zagotovile lokalne oblasti, med ranjenimi ni otrok.

Šola v Bih, kjer je učenec streljal na učitelja.

Sara Kovač