[Video] Učiteljica matematike spečega učenca zbujala kar z vlečenjem za lase in rahlimi udarci! Številni so ji stopili v bran …

Foto: YouTube

Učiteljica iz ameriške zvezne države Južna Karolina se je bila prisiljena upokojiti, potem ko je na na internetu pričel krožiti videoposnetek, kako nenavadno je poskušala zbuditi spečega učenca – stopila je na njegovo mizo, ga zgrabila za lase in ga celo rahlo brcnila. Učiteljica je po javni objavi posnetka dala odpoved, vendar so številni podpisali peticijo, s katero so ji stopili v bran. Proti njeni odpovedi delovnega razmerja je tudi oče zaspanega učenca.

Posnetek prikazuje učiteljico matematike na srednji šoli Palmetto High School v Williamstonu Liso Houston, ki poskuša zbuditi učenca. Speči učenec, ki je bil s strani učiteljice deležen tudi rahlega udarca z nogo, je reagiral tako, da se je pokril z jakno, da bi lahko nadaljeval s spanjem, medtem pa je v ozadju mogoče slišati, kako se sošolci smejijo.

Context matters. The whole story matters. Standing up for one of the best of teachers matters. And, oh yeah, sound matters. Bowing to sensationalism can net you many things; tonight we’re seeing the people speak very loudly. Sadly, though, my school has lost one of its best. #iftheyfirehoustonwehaveaproblem

Gepostet von Regie Eller am Mittwoch, 2. Mai 2018

Učiteljica že dala odpoved
Kmalu potem, ko se je video pojavil, so v lokalnem šolskem okrožju sprožili preiskavo incidenta. Administracija je sporočila, da zadevo jemlje zelo resno, učiteljica pa se je po poplavi kritik odločila za odpoved. Ob njeni odpovedi pa je bilo mogoče prebrati, da je sicer učiteljica s svojim načinom učenja prispevala k zglednemu učnemu uspehu svojih učencev.

Houstonova je priznala, da videoposnetek izgleda slabo in ob tem dodala, da nikakor ni šlo za zlonamerno dejanje. “Bilo je zabavno. Želim, da javnost ve, da imam rada svojega učenca in imam dober odnos z njim. Nikoli ne bi naredila ničesar, da bi ga poškodovala,” je povedala za lokalni medij WYFF News 4 ter dodala, da je bila v odpoved prisiljena, saj bi bila drugače tako ali tako odpuščena.

Foto: Twitter

Nekateri so ji stopili v bran
Nekateri sedanji in nekdanji dijaki ter starši so Houstonovo podprli in v njen zagovor izpostavili dobre učne dosežke njenih učencev in dober odnos z dijaki, prepričani, da se zavzema le za to, da bi se dijaki pri pouku učili in ne spali. Nasprotniki njene odpustitve so pričeli s spletno kampanjo pod ključnikom #čebodoodpustiliHoustonovobomoimelitežavo in celo organizirali manjše zborovanje blizu šole. Na spletu pa je nastala tudi peticija, ki poziva k ponovni zaposlitvi Houstonove in jo je do sobote popoldan podpisalo že več kot 1.500 ljudi.

Oče spečega učenca je po navedbah Russia Today dejal, da ne bo zahteval sprožitve nobenega disciplinskega ukrepa zoper učiteljico. Za WYFF News 4 pa je celo povedal, da si glede Houstonove želi, da nadaljuje s poučevanjem.

N. Ž.