[Video] Ustavi in preišči! Trump z vsemi topovi nad “Malega Mika” Bloomberga!

Judovski milijarder in nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg (foto: EPA)

Ameriški predsednik Donald Trump ne prizanaša zboru kandidatov za demokratsko predsedniško nominacijo na jesenskih predsedniških volitvah. Njegovo pozornost je zdaj pritegnil judovski milijarder in nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg. Na tapeti je t. i. politika “ustavi in preišči,” zaradi katere je bilo življenje črncev v New Yorku med njegovim županovanjem nevzdržno.

“Če ste bili črnec v New Yorku, so vas ustavili 2x na dan, 3x na dan, niste mogli priti domov, stalno so vas ustavljali,” je v četrtkovem intervjuju z Geraldom Rivero povedal ameriški predsednik Donald Trump. “Kar je Bloomberg storil črnski skupnosti, je sramota.”

Trump je ob tem poudaril, da bi bil res presenečen, če bi črnska skupnost namenila svoj glas za demokratskega kandidata na predsedniških volitvah človeku, kakršen je Michael Bloomberg.

Tudi sam Trump je v preteklosti izrazil podporo t.i. metodi ustavljanja in preiskovanja mimoidočih. Po njegovih besedah, ko je to počel Rudy Giuliani, je to dejansko pomagalo zmanjšati stopnjo kriminala v New Yorku. Po drugi strani pa je pri Bloombergu po poročanju RT šlo zgolj za izživljanje nad manjšinami.

Bloomberg se je ob vstopu v tekmo za demokratsko predsedniško nominacijo večkrat opravičil za svojo sporno poltiko. Trdil je, da je šele zdaj na stara leta uvidel, kako zelo so njegova dejanja vplivala na pripadnike črnske in latinskoameriške manjšine v New Yorku.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Bloomberg je na stara leta prišel do spoznanja. Šivilja, “pošteni” pravnik, prašičerejec, tišler, murgelski in podobni nikoli.

  • Ehnaton

   No, mogoče pa le. Razen murgelskemu, ki bo strašil še iz onega sveta ostalim še nekaj manjka do “na stara leta”.

 • Resnica

  Sem umiral od smeha ko sem videl da je trump bloomberga oznacil za rasista…najprej sem mislil da je topa kaksna sala hahah…se pa s tem spet lepo pokazejo dvojna merila enih in drugih…demokrati branijo kar ni obranljivo in trumpovi podporniki ki jih demokrati oznacujejo za rasiste sedaj oznacujejo druge da so rasisti….mwni je res fascinantno kako zblojene sta te dve strani in kako njihovi podporniki tega ne vidijo

 • xtc

  Bloomberg je že v štartu mrzev kot Sanders.