fbpx

[Video] V Franciji napadalec z nožem vdrl v vojašnico Žandarmerije – žandar se je komaj rešil!

Napad z nožem v vojašnici Žandarmerije (Foto: posnetek zaslona)

Napadi z nožem so po Evropi vse pogostejši, storilci pa vse bolj predrzni. Na severovzhodu Francije je v ponedeljek napadalec vdrl v vojašnico Žandarmerije, kjer je poškodoval enega žandarja. Ta se je najprej skušal ubraniti s solzivcem, napadalca pa je uspel onesposobiti šele z dvema streloma. Pred incidentom so sicer prejeli opozorilni klic, v katerem je klicatelj, po svojih besedah borec Islamske države, opozoril pred napadom!

Iz Francije poročajo o novem napadu z nožem, v katerem je v ponedeljek po 15. uri napadalec, oblečen v civilna oblačila, vstopil v vojašnico Žandarmerije v regiji Moselle. Tam je ranil žandarja, ki se je najprej skušal ubraniti s solzivcem, nato pa je moral napadalca dvakrat ustreliti, s čimer ga je uspel onesposobiti. Kot poroča RT, je bil napadalec ranjen prepeljan v bolnišnico v Metzu.

Pred napadom prejeli opozorilni klic
Iz Žandarmerije so sporočili, da motive napadalca še preiskujejo, tožilec Christial Mercuri pa je na novinarski konferenci po incidentu povedal, da skušajo ugotoviti morebitne povezave dogodka s terorizmom. Kot je še povedal Mercuri, je policija malo pred napadom prejela anonimen opozorilni klic, v katerem je klicatelj opozoril pred napadom teroristične skupine Islamska država: “Moramo povezati dejstva s klicem, ki ga je prejel operativni center Žandarmerije malo preden je posameznik, ki je zatrdil, da je borec in pripadnik IS, opozoril, da se bo v vojašnici Dieuze zgodil napad.”

Napad z nožem v vojašnici Žandarmerije (Foto: posnetek zaslona)

Napadalec pred ponedeljkovim dogodkom sicer ni bil znan francoskim protiterorističnim enotam, prav tako ni imel kartoteke.

Rok Krajnc