[Video] V Franciji napadalec z nožem vdrl v vojašnico Žandarmerije – žandar se je komaj rešil!

Napad z nožem v vojašnici Žandarmerije (Foto: posnetek zaslona)

Napadi z nožem so po Evropi vse pogostejši, storilci pa vse bolj predrzni. Na severovzhodu Francije je v ponedeljek napadalec vdrl v vojašnico Žandarmerije, kjer je poškodoval enega žandarja. Ta se je najprej skušal ubraniti s solzivcem, napadalca pa je uspel onesposobiti šele z dvema streloma. Pred incidentom so sicer prejeli opozorilni klic, v katerem je klicatelj, po svojih besedah borec Islamske države, opozoril pred napadom!

Iz Francije poročajo o novem napadu z nožem, v katerem je v ponedeljek po 15. uri napadalec, oblečen v civilna oblačila, vstopil v vojašnico Žandarmerije v regiji Moselle. Tam je ranil žandarja, ki se je najprej skušal ubraniti s solzivcem, nato pa je moral napadalca dvakrat ustreliti, s čimer ga je uspel onesposobiti. Kot poroča RT, je bil napadalec ranjen prepeljan v bolnišnico v Metzu.

Pred napadom prejeli opozorilni klic
Iz Žandarmerije so sporočili, da motive napadalca še preiskujejo, tožilec Christial Mercuri pa je na novinarski konferenci po incidentu povedal, da skušajo ugotoviti morebitne povezave dogodka s terorizmom. Kot je še povedal Mercuri, je policija malo pred napadom prejela anonimen opozorilni klic, v katerem je klicatelj opozoril pred napadom teroristične skupine Islamska država: “Moramo povezati dejstva s klicem, ki ga je prejel operativni center Žandarmerije malo preden je posameznik, ki je zatrdil, da je borec in pripadnik IS, opozoril, da se bo v vojašnici Dieuze zgodil napad.”

Napad z nožem v vojašnici Žandarmerije (Foto: posnetek zaslona)

Napadalec pred ponedeljkovim dogodkom sicer ni bil znan francoskim protiterorističnim enotam, prav tako ni imel kartoteke.

Rok Krajnc

 • DEATH TO COMMUNISM

  Niso vsi muslimani teroristi, so pa zadnja leta (skoraj) vsi teroristi muslimani!

  • skorpijon93

   muslimani so en in isti drek ! ne sodijo v naš prostor !

 • xtc

  Še eno opozorilo kako je islam nevaren,ker se noče asimilirati ampak vladati.

 • skorpijon93

  BUDALE SLOVENSKE pa jim mošejo dovolite v Lljublani, za posrat ste !” gnila Lublana ! raje imam Češko ! najlažje je glavo v pesek tiščat, slovence bo še bolela glava, kar naj po lastni neumnosti

  • terminalar

   SLOVENSKE?

 • Unikatna

  Še premalo, treba se bo navaditi…Evropejci nimajo nič hrabrosti…žal…to je že afroarabija…

  • pajot

   Mamini sinovi. Razvajenčki. Pizdeki. Mehkužneži.
   Propad zahodne civilizacije. Definitivno.

 • marcel2m

  In spet so ga samo ranili. A policaji res ne znajo streljat v glavo?
  Hmmm, upam, da se kakšen tak gorečnež zapodi v ljubljansko džamijo.

 • Olga101

  “Miroljubni” islam po Poriću in “kultura” po pater Cestniku! V Ljubljani bodo petkrat na dan pozivali k “sožitju” – po njihovi meri, seveda!

 • pajot

  Motiv napadalca še zmeraj preiskujejo.
  Ha,keri kreteni.

  .”…malo preden je posameznik, ki je zatrdil, da je borec in pripadnik IS, opozoril, da se bo v vojašnici Dieuze zgodil napad.”

  Mogoče pa je napadeni žandar dajal dol ženo tega borca in pripadnika IS. Evo,motiva.

 • cosmosjasnovidec

  Pritegnjeni francoz kot vsi ostali.Muslimansko nesnago je dvakrat ustrelil namesto,da bi v njega izpraznil cel nabojnik ter ga še dodatno zbrcal.
  ——————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ———————————————————————————————————-