fbpx

[Video] V Franciji samo v torek zabeležili 200 smrti zaradi COVID-19, število umrlih v državi preseglo 1.100

Francija postaja novo žarišče epidimije koronavirusa v Evropi. (Foto: Nova24tv)

Francija postaja novo žarišče epidemija koronavirusa v Evropi. Samo v torek so zabeležili 200 smrtnih žrtev, vse skupaj že 1100 francoskih državljanov. 10.716 okuženih s virusom covid-19 leži v francoskih bolnišnicah, od tega jih je 2516 na intezivni negi. Vendar so številke podcenjajoče, saj ne upoštevajo smrtnih žrtev in okuženih v francoskih domih za ostarele, zato je številka mnogo višja.

Francoski predsednik Emanuel Macron je med epidemijo virusa covid-19 v Franciji dopustil še lokalne volitve in kritiziral ukrepe nekaterih evropskih držav zaradi zdravstvene krize z zajezitvijo virusa covid-19.

Sedaj se Francija poleg Španije in Italije spreminja v novo žarišče evropske epidemije koronavirusa. V Franciji je do sedaj okuženih 22.635 okuženih ljudi, umrlo jih je 1.100, opomoglo pa naj bi si jih 3.281.

Janševa vlada ni pozabila na upokojence

Vlada Janeza Janše je v svojih protikriznih ukrepih ni pozabila niti na najbolj ranljive upokojence, saj jim bo 15. aprila izplačala solidarnostni dodatek. Solidarnostni dodatek bo prejelo 292 tisoč upokojencev, ki jim bo pomagal lažje premagati tale krizni čas.

Več novic o tem, koliko imamo v Sloveniji okuženih ter kakšne ukrepe bodo predstavili ministri Aleš Hojs, Tomaž Gantar in Janez Cigler Kralj, si lahko ogledate v priloženih novicah.

Luka Perš