[Video] V Franciji že 13. teden potekajo protesti rumenih jopičev! Policija tudi tokrat nasilna!

Foto: posnetek zaslona

V Parizu že trinajsti teden potekajo množični protesti rumenih jopičev, ki med drugim zahtevajo odhod predsednika Macrona ter znižanje davkov. Tudi tokrat je na ulicah vladalo nasilje, eden izmed protestnikov je ostal celo brez dlani!

V Parizu že trinajsti teden potekajo množični protesti rumenih jopičev proti politiki nepriljubljenega predsednika Emmanuela Macrona. Tudi v soboto so med protestniki in policijo izbruhnili spopadi, ta je tako uporabila solzivec, da bi razgnala protestnike na Elizejskih poljanah. Tudi tokrat se je zbralo tisoče protestnikov, Macronu pa se je v zadnjem času podpora nekoliko izboljšala, še poroča portal Breitbart. Predsednik namreč skuša zaustaviti gibanje z nacionalno politično debato, a protesti nikakor ne pojenjajo.

V nasilnih spopadih s policijo eden izmed protestnikov ostal brez dlani!
Kako nasilni so bili tokratni spopadi priča incident, v katerem je eden izmed protestnikov izgubil dlan. Tiskovni predstavnik pariških gasilcev Gildas Lecouer je povedal, da je bil moški odpeljan v bolnišnico, njegovo trenutno zdravstveno stanje pa ni znano. Kot še poroča Sky News sta bila v okviru včerajšnjih protestov prav tako zažgana skuter in policijski kombi, razbita pa so bila okna nekaterih izložb. Francoske oblasti so ta konec tedna aretirale deset protestnikov.

J. Ž.

 • RATATA
 • xtc

  Macron kot merckelca in socialisti po EU bodo padli le vprašanje časa.

 • Van Der Waals

  MAKARONČEK TOTALITARIST KOT MANDURO! ŠAREC NI DALEČ!

 • sodnikisozločinci

  Evropska unija je genocidna tvorba kot nacistična Nemčija, njen namen je iztrebiti avtohtone narode v Evropi in jih nadomestiti z Azijci in Afričani, zato mora vsak zaveden Slovenec pripomoči k njenemu propadu.

 • Slovenka

  Macron, res ne razumeš francoščine in Francozov? Ti bo treba narisati? Si tako zabit ali tako pokvarjen?

  • Mihael Ankh

   Vodeno pokvarjen Slovenka.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!