[Video] V Indiji v neposrednem televizijskem prenosu ubili nekdanjega politika

Foto: posnetek zaslona

V Indiji so napadalci, ki so se izdajali za novinarje, v neposrednem televizijskem prenosu ustrelili nekdanjega indijskega poslanca, obsojenega zaradi ugrabitve, in njegovega brata, medtem ko sta bila v policijskem spremstvu in vklenjena na poti iz bolnišnice, poročajo tuje tiskovne agencije.

Incident se je zgodil v mestu Prayagraj v zvezni državi Utar Pradeš. 61-letni Atiq Ahmed, ki je od leta 2019 v zaporu in je bil obsojen zaradi ugrabitve, je v soboto v spremstvu policije pred kamerami odgovarjal na vprašanja novinarjev, ko so ga ustrelili iz neposredne bližine.

“Po prvih informacijah so se jima približale tri osebe, ki so se izdajale za novinarje, in začele streljati. (…) Napadalce so pridržali in jih zaslišujejo,” je povedal predstavnik policije Prashant Kumar.

Videoposnetek dvojnega umora, ki je postal viralen, prikazuje Ahmeda in njegovega brata Ašrafa, oba vklenjena, ki se pogovarjata z novinarji, nato se zaslišijo streli. Na posnetku je videti, kako je oborožen moški čez ramo policista nameril pištolo v glavo nekdanjega poslanca in ustrelil. Policija je pridržala tri moške, ki so se izdajali za novinarje. Po incidentu so oblasti v strahu pred morebitnim izbruhom nasilja prepovedale večja zborovanja v tej zvezni državi.

Sara Kovač