fbpx

[VIDEO] V javnost prišel poslednji posnetek slabotnega Hugha Hefnerja le nekaj mesecev pred smrtjo

Zadnji posnetek Hugha Hefnerja (Foto: Youtube)

Srce parajoč in zgodovinski posnetek Hugha Hefnerja, posnet v zadnjih mesecih njegovega življenja, prikazuje slabotnega ustanovitelja Playboya, kako se komajda premika. Bil je tako brez moči, da je za hojo potreboval hojico, ob tem pa še nekoga, na katerega se je lahko še dodatno oprl in mu je pomagal. Javnost je tako lahko videla še zadnji posnetek 91-letnika, ki je preminil v sredo. Še januarja letos se je v Playboyevem dvorcu milijarder zabaval s svojimi gosti, a mu prav zaradi šibkega zdravja mediji niso namenjali toliko pozornosti. Umrl je naravne smrti in obkrožen z družino, vodenje znane revije za odrasle, zaradi katere je zaslovel, pa je predal svojemu najmlajšemu, 26-letnemu sinu Cooperju.

Posnetek prikazuje Hefnerja v dvorcu le nekaj mesecev pred smrtjo. Videti je izredno krhko, pri hoji pa sta mu pomagala tako skrbnik kot hojica za starejše. V 91. letu starosti je preminil v sredo. V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako je bil zvezdnik videti pred smrtjo, hitro upadanje njegove pojave pa je dokaz njegovega sunkovitega poslabšanja zdravja, nepričakovane izgube odpornosti in posledično medijske pozornosti. Hefner je po poročanju Daily Maila zadnji dve leti trpel zaradi vnetja hrbtenice, bil je priklenjen na posteljo in ni mogel hoditi.

Hefnerjevi otroci so se že nekaj ur po njegovi smrti zbrali v restavraciji v Kaliforniji in nazdravili očetu, včeraj pa so se sestali na večerji v japonski restavraciji Katsuya v Brentwoodu v Kaliforniji in se spominjali svojega mogočnega očeta. Zdi se, da k temu niso povabili Hefnerjeve 31-letne žene Crystal Harris. Odgovornost za očetovo revijo je Cooper prevzemal že zadnjih nekaj let, medtem ko se je sin Marston oddaljeval od družinskega podjetja. Sin David se je lotil povsem drugih poslov, nasprotno od svoje sestre Christie, ki je bila v letih od 1988 do 2009 predsednica in direktorica podjetja Playboy Enterprises.

Hefner je zmeraj želel, da njegovi sinovi prevzamejo in vodijo podjetje. “Moj oče je zmeraj želel, da bi revijo vodili skupaj, a je z leti postalo očitno, da se to ne bo zgodilo,” je dejal Cooper. “Očetovo življenje je bilo izjemno in živahno, bil je medijski in kulturni pionir ter je pomembno vplival na največja družbena in kulturna gibanja našega časa. Zagovarjal je svobodo govora in spolnosti ter državljanske pravice. Vsi ga bomo zelo pogrešali,” je še dodal sin.

Foto: epa

Žena ne bo dedovala!
Včeraj so sporočili, da njegova žena ne bo dedovala ničesar, saj tako določa njuna predporočna pogodba, prav tako je ni dodal v svojo oporoko. Par s 60-letno starostno razliko se je poročil na novo leto leta 2012 v Playboyevem dvorcu v Los Angelesu. Njegova lastnina, ocenjena na vrednost 43 milijonov dolarjev, bo razdeljena med njegove štiri otroke, univerzo v Južni Kaliforniji in dobrodelne organizacije.

A. L.