fbpx

[Video] V Moskvi vse bolj pogosti požari nakupovalnih središč

Foto: posnetek zaslona Twitter

Iz Rusije prihajajo novice o požaru, ki je izbruhnil v nakupovalnem središču v predmestju Moskve. Vse skupaj ne bi bilo nič posebnega, če tovrstni požari ne bi bili tako pogosti. Nazadnje je namreč nakupovalni center gorel v petek. 

“Ni dneva, ko ne bi nekaj zagorelo,” pravijo Moskovčanke in Moskovčani, potem ko je v ponedeljek odjeknila novica o tem, da je izbruhnil požar v nakupovalnem središču Stroypark v predmestju Moskve.

Videoposnetki iz Rusije prikazujejo valjenje črnega dima in rdeče plamene, ki se dvigajo iz nakupovalnega središča StroyPark v moskovski regiji Balašika.

V uradnem sporočilu za javnost regionalnega oddelka ministrstva za izredne razmere Ruske federacije so sporočili, da je izbruhnik “požar v nestanovanjski stavbi v mestnem okrožju Balašika”. Navedli so, da je operativno-dežurna izmena dobila poročilo o požaru ob 8.33. Ob prihodu na kraj požara je bilo opaziti, da gorijo smeti na odprtem prostoru v velikosti 200 kvadratnih metrov. “Ostanite mirni, brez panike. Upoštevajte pravila požarne varnosti!,” so dejali.

Po navedbah tiskovne službe uprave mestnega okrožja Balašika so “vse zaposlene takoj evakuirali, trenutno pa posebne službe nadaljujejo z gašenjem požara.” Ruska medijska hiša RIA, ki je pod nadzorom države, je poročala, da je bil v požaru na 500 kvadratnih metrih poškodovan eden od zaposlenih.

Poročila o požaru prihajajo le nekaj dni po tem, ko je izbruhnil požar v drugem nakupovalnem centru v Moskvi. “Požari v ruskih trgovskih centrih so res nekaj edinstvenega v svetovni zgodovini, je eden izmed komentarjev,” ki se pojavlja, ko se poroča o omenjenih požarih.

V petek, 2. decembra, je v Moskvi gorel obrat za predelavo mesa:

Nekateri kot razlog za omenjene požare izpostavljajo neuspešno vzdrževanje zaradi pomanjkanja ali cenovno dostopnih rezervnih delov (kot posledico sankcij). Med razlogi pa se omenja tudi nevednost lastnikov, ki ne zagotovijo zadostnih varnostnih standardov oziroma preprosto skušajo “varčevati” z denarjem. Govora pa je tudi o zavarovalniških goljufijah.

Sara Kovač