[Video] V New Yorku starejša ženska kar sama obračunala s kriminalcem, ki ji je skušal ukrasti avto

(Printscreen: Youtube)

Mati, ki je v New Yorku odpeljala sina v šolo, se je soočila z lopovom, ki ji je vlomil v avto in ga skušal ukrasti. Ženska se ni obotavljala, temveč je najstnika izvlekla ven in ga držala do prihoda policije.

Na spletu se je pojavil video, ki prikazuje, kako je 49-letna Tihisha Jones obračunala z 19-letnim Bernardom Santiagom, ki ji je poskušal ukrasti avto. Jonesova je po poročanju Breitbarta Santiaga izvlekla iz avta in ga zabila ob tla ter ga držala na mestu, dokler ni na prizorišče prišla policija.

“Srečo ima, da ga nisem ubila,” je Jonesova povedala za NBC 4 New York. “Čisto zares. Srečo ima, da ga nisem ubila,” je opisala srečanje s tatom. 49-letnica je svojega sina odpeljala v šolo in ko se je vrnila do avta, ga odklenila, jo je na voznikovem sedežu pričakal Santiago.

Mali kriminalec je sprva zaloputnil vrata avtomobila, a to ni ustavilo Jonesove. Ta je še enkrat odprla vrata in najstnika izvlekla iz avta. Santiago se je upiral, a Jonesova ni popuščala. V njunem spopadu je Santiago ostal tudi brez majice.

Policija je o dogajanju izprašala Santiaga, ki je trdil, da je mislil, da je v avtu Uberja, ki izvaja prevozniške storitve, podobno kot taksi. Policija ni nasedala takim izgovorom, temveč je prestopnika aretirala in ga obtožila poskusa velike tatvine, majhne tatvine in posedovanja ukradene lastnine.

Ivan Šokić