fbpx

[Video] V Rusiji vlada popoln kaos, v streljanju na šoli mrtvih več otrok!

Foto: Twitter

Policija je danes prejela sporočilo o streljanju na šoli številka 88 v mestu Iževsk (…) Trenutno so v teku ukrepi za aretacijo osumljenca,” je prek Telegrama najprej sporočilo rusko ministrstvo.

Na šoli v mestu Iževsk v osrednji Rusiji je danes prišlo do streljanja, v katerem je število žrtev naraslo na 15, okoli 24 pa je ranjenih, so sporočili z ruskega notranjega ministrstva. Med mrtvimi je kar 11 otrok. Storilec si je po napadu sodil sam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sprva so dejali tudi, da so informacije o številu žrtev “v fazi določanja”, kasneje pa so sporočili, da je bilo v streljanju ubitih najmanj šest ljudi, nato je število naraslo na devet. Nato je policija našla truplo napadalca. Glede na poročila naj bi storil samomor, navaja STA. Guverner ruske republike Udmurtija Aleksander Brečalov je potrdil, da so med žrtvami tudi otroci.

Šolo številka 88 v Iževsku sicer obiskuje skoraj 1000 učencev, na njej poučuje približno 80 učiteljev. Nahaja se v središču mesta, v katerem živi okoli 650 tisoč ljudi.

Sara Kovač