fbpx

[Video] V sosednji Italiji se širi val nasilja zoper domoljubne politične kandidate

Matteo Salvini (Foto: epa)

Priča smo valu nasilja zoper domoljubne politične kandidate. V sosednji Italiji so namreč pred volitvami zabeležili številne grožnje in nasilne incidente, usmerjene proti političnim kandidatom desnice in njihovim podpornikom, med sestankom je prišlo celo do streljanja na pisarno enega od kandidatov v Kalabriji.

Najnovejši nasilni incident beležijo ta konec tedna v obalnem mestu Marina di Carrara, kjer je skupina približno 40 do 50 skrajno levih anarhističnih skrajnežev napadla člane domoljubne Lige Mattea Salvinija, medtem ko so ti postavljali stojnico za volilno kampanjo.

Aktiviste Lige, natančneje štiri ženske in tri moške, so skrajneži napadli, jim razbili stojnico in uničili vso promocijsko gradivo. Nicola Pieruccinija iz Lige v Massi Carrari so morali odpeljali v bolnišnico na opazovanje, v napadu pa sicer naj ne bi bil nihče resneje poškodovan, poroča La Nazione.

Salvini je kasneje objavil posnetek nasilnega napada na Twitterju in zapisal: “Kar se je včeraj zvečer zgodilo v Marini di Carrara, je zelo resno … Rad bi, da se vsi, tudi na levici, distancirajo in izrazijo solidarnost s privrženci Lige, ki jih je napadlo in preteplo 50 kriminalcev.”

Nasprotniki streljali na pisarno 
Napad se je zgodil le nekaj tednov po tem, ko so v mestu Reggio Calabria streljali na pisarno Francesca Cannizzara, člana Forza Italia Silvia Berlusconija in zaveznika stranke Bratov Italije (FdI) Giorgie Meloni in Salvinija, medtem ko je namestnik v njej imel sestanek. Roberto Occhiuto, predsednik Kalabrije, je izrazil svojo podporo Cannizzaru z besedami: “Solidaren sem s prijateljem in članom Forza Italia Francescom Cannizzarom in njegovimi sodelavci zaradi ničvrednega ustrahovanja, ki smo ga ta večer utrpeli v Reggio Calabria.”

Regionalni svet ostro obsoja to dejanje in prosi preiskovalce, da v celoti zadeve razjasnijo. Da se ti zločinci čim prej identificirajo in privedejo pred sodišče,” je še dodal Occhiuto in streljanje povezal z mafijskim nasiljem, poroča ameriški Breitbart.

Giorgia Meloni, konservativna voditeljica stranke Bratje Italije (FdI), ki je sodeč po rezultatih nedavnih javnomnenjskih anket na dobri poti, da postane prva italijanska premierka, je bila prav tako izpostavljena grožnjam s smrtjo, se sprašuje, zakaj vodja levičarske Demokratske stranke Enrico Letta groženj ni želel obsoditi.

Giorgia Meloni (Foto: epa)

Sara Kovač