fbpx

[Video] V strelskem obračunu na Švedskem štirje poškodovani, policija ne želi potrditi, da gre za organiziran kriminal

Prizorišče streljanje v Helsingborgu (vir: twitter)

V švedskem Helsingborgu so bili vsaj štirje posamezniki hospitalizirani zaradi strelnih in vbodnih ran, do katerih je prišlo pri “poskusu umora”, za katerega policija zaenkrat ne želi povedati, ali je povezan z organiziranim kriminalom.

Do incidenta naj bi prišlo okoli 20. uri zvečer nedaleč stran od cerkve Gustava Adolfa v centru mesta. Policija je ob prihodu na prizorišče po poročanju RT našla štiri poškodovane posameznike.

“Imeli so strelne in vbodne rane,” je povedal policijski tiskovni predstavnik Fredrik Bratt. “V bolnišnico so bili prepeljani z rešilcem, policijskima avtomobiloma ter zasebnim vozilom.” Trije moški v 20-ih letih so utrpeli hude poškodbe, medtem ko je bil četrti lažje poškodovan v incidentu, ki ga policija za zdaj obravnava kot poskus umora.

Resnične okoliščine zaenkrat še preiskujejo. Policija ni pridržala nobenih osumljencev, zato nadaljujejo z zasliševanjem prič ter zbiranjem podatkov o incidentu. Čeprav so v Helsingborgu v zadnjih letih beležili povečano stopnjo nasilja v zvezi z aktivnostjo tolp, pa policija za zdaj vztraja, da je “še prezgodaj”, da bi lahko sklepali karkoli.

Po podatkih, ki jih je decembra lani objavila švedska policija, je bilo v državi 206 streljanj, od tega pa kar 41 smrtnih žrtev. Večina smrtnih izidov se je zgodila v švedskem glavnem mestu Stockholm.

Ivan Šokić