[Video] V strelskem obračunu na Švedskem štirje poškodovani, policija ne želi potrditi, da gre za organiziran kriminal

Prizorišče streljanje v Helsingborgu (vir: twitter)

V švedskem Helsingborgu so bili vsaj štirje posamezniki hospitalizirani zaradi strelnih in vbodnih ran, do katerih je prišlo pri “poskusu umora”, za katerega policija zaenkrat ne želi povedati, ali je povezan z organiziranim kriminalom.

Do incidenta naj bi prišlo okoli 20. uri zvečer nedaleč stran od cerkve Gustava Adolfa v centru mesta. Policija je ob prihodu na prizorišče po poročanju RT našla štiri poškodovane posameznike.

“Imeli so strelne in vbodne rane,” je povedal policijski tiskovni predstavnik Fredrik Bratt. “V bolnišnico so bili prepeljani z rešilcem, policijskima avtomobiloma ter zasebnim vozilom.” Trije moški v 20-ih letih so utrpeli hude poškodbe, medtem ko je bil četrti lažje poškodovan v incidentu, ki ga policija za zdaj obravnava kot poskus umora.

Resnične okoliščine zaenkrat še preiskujejo. Policija ni pridržala nobenih osumljencev, zato nadaljujejo z zasliševanjem prič ter zbiranjem podatkov o incidentu. Čeprav so v Helsingborgu v zadnjih letih beležili povečano stopnjo nasilja v zvezi z aktivnostjo tolp, pa policija za zdaj vztraja, da je “še prezgodaj”, da bi lahko sklepali karkoli.

Po podatkih, ki jih je decembra lani objavila švedska policija, je bilo v državi 206 streljanj, od tega pa kar 41 smrtnih žrtev. Večina smrtnih izidov se je zgodila v švedskem glavnem mestu Stockholm.

Ivan Šokić

 • pajot

  Policija je ob prihodu na prizorišče po poročanju RT našla štiri poškodovane posameznike.
  Ha,ha,ha…tile posamezniki imajo imena in priimke. Johansson,Petersson,Stockholmsson,Sverigesson.. “pljunuti” Vikingssoni,grem stavit.

 • macon

  Swedistan bliskovito postaja zadnja vukojebina sveta s stopnjami kriminala, ki se bližajo Salvadorju, Kongu in Venezueli. Johanssoni in Vikingssoni pa nemočno gledajo, se praskajo po zatilju in se prestopajo na mestu.

  Hčerkino nedolžnost so že dali, sin je že desetkrat dobil batine na poti v šolo ter so mu vzeli denar za malico, prostovoljno hodijo na hitre jezikovne tečaje arabščine in Urduja, žena se zunaj ovija v ruto, da ne vznemirja novih sosedov in rada pobira smeti za njimi, tudi pol hiše bodo dali za nemočne pomoči potrebne migrante, ampak kaj se dogaja, kaj je šlo narobe?

 • Olga2345

  Švedska milica…

 • xtc

  Švedi so butli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!