fbpx

[Video] V Turčiji kupil sirski potni list: Brutalni stuttgartski morilec je bil prevarant, ki je v Nemčijo prispel kot lažni begunec!

Grozovit umor je Issa M. izvedel sredi ulice v Stuttgartu (Foto: Twitter)

V povezavi z nepredstavljivim zločinom Isse M., sicer migranta, v Nemčijo prispelega leta 2015, ki je v sredo s katano sredi ulice večkrat zabodel Kazahstanca z nemškim državljanstvom, Wilhelma L., in to vpričo njegove 11-letne hčere, prihajajo na dan nove in nove podrobnosti. Njegov brat namreč poroča, da naj bi si Issa M., sicer Jordanec, v Turčiji priskrbel lažni sirski potni list, kar mu je olajšalo pot v Evropo. To jasno potrjuje, da je med številnimi migranti, ki derejo v Evropo še kako veliko oseb z lažno identiteto, ki jim gre le za svoje koristi, za spoštovanje zakonov pa jim je le malo mar.

Brutalni zločin, ko je Issa M. prejšnjo sredo v Stuttgartu s katano sredi ulice večkrat zabodel Kazahstanca z nemškim državljanstvom, Wilhelma L., in to vpričo njegove 11-letne hčere ter številnih drugih očividcev, še naprej buri duhove. Po poročanju spletnega portala Voice of Europe se je namreč izkazalo, da je Issa M., sicer migrant, ki je v Nemčijo prispel leta 2015, pri tem, ko je zaprosil za azil, uporabil lažno identiteto.

Po poročanju Kronen Zeitunga naj bi bil stuttgartski morilec identificiran kot 28-letni Issa M., ki je leta 2015 kot Sirec prišel iz Turčije v Nemčijo in tam zaprosil azil. Z omenjeno tezo pa se ne strinja morilčev brat, ki je povedal, da se Issa M. v resnici ni rodil v Siriji, ampak v Jordaniji. Po njegovo je morilec ponarejeni potni list, po katerem naj bi se rodil v sirskem mestu Dara, kupil v Turčiji.

Razlog za umor dejstvo, da je žrtev odkrila pravo morilčevo identiteto?
Ob tem je ugibanja o pravem izvoru morilca sprožil tudi posnetek strahovitega zločina, iz katerega je razvidno, da je Issa M. v času umora svojo žrtev spraševal: “Kaj ste poslali v Berlin?” Kar nakazuje, da bi bil umor lahko povezan tudi s tem, da je Wilhelm L. odkril pravo morilčevo identiteto. To je potrdil tudi moški, ki je prijateljeval z obema, ki sta bila udeležena v incidentu. Ta je namreč potrdil, da je Wilhelm L. nemške oblasti obvestil o morilčevi prevari, povezani z lažjim dostopom do azila.

Morilec od prihoda v Nemčijo do umora živel normalno življenje
Od leta 2015 do nedavnega grozovitega umora je sicer Issa M. živel razmeroma normalno življenje. Spoznal je arabsko žensko, živečo v Nemčiji, s katero se je poročil po islamskih pravilih. Kasneje sta se razšla, saj jo je brutalno pretepel. Po preselitvi v Stuttgart je nato delal v McDonald’su, kjer se je spoznal z žrtvijo, ki naj bi bila njegov sostanovalec. Več kot očitno pa je med njima prišlo do nasprotij, ki so pripeljala do grozljivega zločina. Ta umor je sicer le eden mnogih, ki so jih v Nemčiji izvršili migranti. Do njega je prišlo le nekaj dni po umoru osemletnega dečka, ki ga je severnoafriški migrant potisnil pod vlak v Frankfurtu.

Ponarejeni sirski potni listi za nemške oblasti ogromna težava
Ponarejeni sirski potni listi pa so se za nemške oblasti tudi sicer izkazali kot ogromna težava. Nemške oblasti namreč leta 2015 ob velikem navalu migrantov niso onemogočile prošnje za azil več deset tisoč migrantom, pri katerih je obstajal sum, da posedujejo ponarejene sirske dokumente. Primer Isse M., ki je za lažjo pot v Evropo uporabil lažno identiteto, torej zagotovo ni edini primer. Med številnimi migranti, ki derejo v Evropo, je zagotovo še veliko takih, ki se predstavljajo za nekoga drugega, kot v resnici so. Gre jim namreč le za dosego svojih ciljev, pri čemer ne izbirajo sredstev, saj se na spoštovanje zakonov požvižgajo.

Rajko Golob