fbpx

[Video] V zamrzovalniku našli 25 ilegalnih migrantov

Ilegalni migranti z bližnjega vzhoda, ki so jih odkrili v zamrzovalniku tovornjaka na ladji Britannia Seaways (foto: EPA)

Na tovorni ladji, ki je bila na poti v Veliko Britanijo, so v tovornjaku našli skupino 25 ilegalnih migrantov. Ladja Britannia Seaways se je v torek ponoči takoj vrnila nazaj na Nizozemsko, kjer so izkrcali slepe potnike in jih predali oblastem.

25 ilegalnih migrantov, ki so jih našli zaklenjene v zamrzovalniku tovornjaka je preživelo zahvaljujoč odkritju. Drugače bi se po pisanju Breitbarta lahko ponovila oktobrska tragedija v kateri je umrlo 39 ilegalnih migrantov, ki so med prevozom zmrznili do smrti.

Tiskovna predstavnica policije Mirjam Boers je za RTL povedala: “Ladja je bila nekaj kilometrov na svoji poti, ko je posadka odkrila, da so na krovu slepi potniki. Bilo je okoli 25 ljudi. Ladja se je obrnila nazaj, in sedaj so vsi na kopnem.”

Zaenkrat ni poročil o smrtnih žrtvah
Slepe potnike so umaknili z ladje in jih naložili na avtobuse od koder so jih v spremstvu carinikov odpeljali naprej. Do zdaj ni bilo poročil o smrtnih žrtvah, po trditvah nizozemskih medijev pa naj bi bili migranti po izgledu sodeč z bližnjega vzhoda.

“Tu je dvajset rešilcev, in skrbimo zanje. Odkriti so bili v zamrzovalniku in najbolj nas skrbi kako je z njimi. Gre za človeška življenja,” je še povedala Boersova.

Pri tem je Boersovi ušlo iz spomina, da bi tem 25 ilegalnim migrantom bila prihranjena potencialna smrt zaradi podhladitve v zamrzovalniku, v kolikor bi ostali doma.

Ivan Šokić