[Video] Vaščani izkopali živega novorojenčka in vse posneli!

Foto: Twitter

Skupina vaščanov je izkopala zapuščenega novorojenčka, ki je bil živ zakopan v kartonski škatli na vzhodu Kitajske. Jiao Xinglu in Zhou Shangdong sta nabirala gobe, ko sta zaslišala hrup “kot lajanje psov” v bližini območja, kjer je bila zemlja razkopana. Odločila sta se, da izkopljeta, in obstala šokirana. V škatli je bil novorojenček. Kasneje se je izkazalo, da je otrokova družina mislila, da je dojenček umrl dan po rojstvu, saj je zbolel za resno pljučno okužbo.

Na posnetku je razvidno, da je gospod Jiao z golimi rokami začel odmetavati zemljo. Ko so prisotni zagledali kartonsko škatlo, so odvezali trak z odeje in zagledali majhnega novorojenčka. Tehtal je 3,4 kilograma. Ko so se s kamero približali dojenčku, so opazili, da so njegove oči odprte.

Roka novorojenčka se malo premakne in ženska nežno stisne otroka ter preveri njegov utrip in gibanje. Nato so odejo zavili nazaj okoli njegovega miniaturnega telesa. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer so ga pregledali in odkrili, da trpi za slabokrvnostjo in zlatenico.

 

Policija je začela s preiskavo, potem ko je moški Liu, ki je trdil, da je otrokov dedek, povedal, da je dojenček prenehal dihati in da je imel resno pljučno okužbo. Domnevni dedek se je prikazal na policijski postaji tri dni po tem, ko je policija sporočila, da poskušajo izslediti družino, kar je slišal v lokalnih novicah. Za Asia Wire je povedal: “Umrl je drugi dan po rojstvu. Ni mogel piti niti jesti. Ko je umrl, smo ga pokopali.” Moški je rekel, da ne more nehati razmišljati o otroku in da je hkrati vesel in žalosten. Gospa Shanghong, ki je z možem otroka izkopala, ima dva otroka in je dejala, da bo zaprosila za posvojitev novorojenčka, če njegove družine ne bodo našli. Še vedno ni jasno, ali je gospod Liu res njegov dedek, kot se je predstavil. Lokalne oblasti preiskujejo njegove trditve.

Eva Poljanc