[Video]: Venezuelci na robu lakote! Tisti, ki si lahko privoščijo, jedo pasjo hrano, tisti ki ne, jedo zapuščene pse

(vir: youtube)

Katastrofalno stanje v komunistični Venezueli je prisililo prebivalce države, ki stradajo, da zapustijo svoje pse. Pogosto so celo prisiljeni sami jesti hrano za pse in mačke, saj je nadzor nad osnovnimi živili drakonski. Po državi poročajo, kako po mestih sredi ulice lovijo zapuščene hišne ljubljenčke, da bi jih spekli, medtem ko se lokalni živalski vrtovi pritožujejo nad živalmi, ki “izginjajo” iz kletk.

Po ulicah venezuelskih mest je vedno več zapuščenih psov, saj si ljudje ne morejo privoščiti niti nakupa osnovnih živil za preživetje, kaj šele hrane za pse. Vodja dobrodelne organizacije, ki skrbi za zapuščene pse, Moisés González je povedal, da v zadnjih letih beležijo vedno več primerov zapuščenih psov. “Rekel bi, da smo prišli do stoodstotnega povečanja števila ljudi, ki nam pišejo, da ne morejo več imeti hišnih ljubljenčkov, ker zapuščajo državo ali ker si jih ne morejo privoščiti.”

Kilogram pasje hrane stane od 36 centov (95.000 bolivarjev) do 1,5 evra (300.000 bolivarjev). To naj bi zadostovalo za dva do tri dni. Po drugi strani, kot poroča Breitbart, cepivo za psa stane tudi do 1.909 evrov (pet milijonov bolivarjev). Minimalna mesečna plača pa je komaj 94 centov.

Ljudje na ulicah jedo pse
To je mnoge lastnike psov prisililo v hranjenje svojega hišnega ljubljenca z ostanki zavržene hrane ali pa celo s krmo za piščance. Številni so bili prisiljeni prepustiti pse ulici. “Tudi mi gremo včasih spat, ne da bi jedli, in je težko,” je za AP povedal Carlos Parra. “Včasih jim damo hrano za kokoši. Moramo, ker drugega nimamo.”

vir: twitter

V nekaterih mestih je situacija še hujša. Tam zapuščene pse in mačke ter golobe lovijo in jedo. Prejšnje leto je Chacaoski župan Ramón Muchacho obsodil delovanje oblasti, ki je ustvarila situacijo, v kateri prebivalci “lovijo mačke, pse in golobe po ulicah ter jih na na odprtem trgu jedo.” Podobne pritožbe prihajajo iz živalskih vrtov po državi, v katerih se oskrbniki pritožujejo, da ponoči “izginjajo” določene eksotične živali.

Lakota v državi je mnoge prisilila, da s pasjo hrano ne hranijo psov, temveč jo kupujejo zase. Tisti, ki so spregovorili za nevladno organizacijo, so povedali, da pasje klobase, ki so sestavljene iz zmletih piščančjih kosti in drugih neužitnih delov piščanca, ponavadi ocvrejo in postrežejo z rižem in jajci.

Diktator Nicolás Maduro še vedno blokira kakršnekoli poskuse mednarodne humanitarne pomoči. Po ocenah se v Venezueli 15 odstotkov prebivalcev za preživetje zanaša samo še na smeti. To pa ne moti socialističnih veljakov, ki razpolagajo s hrano ter delijo pakete pomoči po soseskah, kjer so družine najzvestejše Maduru.

 

Ivan Šokić

 • Sadako

  Zakaj se Hrvati iz Bolivije in Venezuele množično selijo – na HRVAŠKO?

  • zoro

   ker na hrvaškem ni ZL in podobnih levistov – torej ni verjetnosti, da hrvatija postane venezuela.

 • plavi-mil

  Kaj pa Violeta in Združeni lunatiki? bodo kaj izvozili hrane za svojega prijatelja Maduro, seveda ne, ker izvoz iz Slovenije je največja Ahilova peta po Mesečevo.

 • Steiermark

  “Lepo je živeti v komunistični domovini”! Tiste “pse”, ki nas vedno znova tiščijo v komunizem – jugovino, pod srbijo in rusijo, bi jaz izvozla v Venezuelo in jih zamenjala za prave pse, ki poleg ljudi , trpijo lakoto! Plače teh smrdljivih levaških stvorov, kot je zaluznjena violeta, lunatik inpd. pa poslala, v obliki živeža za revne in obubožane Venezuelce, poleg tega bi pa prisilila vso to levaško golazen, da Venezuelcem pomagajo, s kakšnimi krediti, s katerimi bi jim omogočili preživetje!

  • zoro

   veš, levak ni sposoben pomagati nikomur, ker je narejen in vzgojen za jemanje in samo za jemanje.

 • stajerc5

  V Venezueli so volitve pred vrati. Iz zaupnih virov sem izvedel, da je tomicka predala prosnjo za delo avtobusnega soferja pri Izletniku, z opcijo, da je Maduro v istem paketu sprejet kot kondukter.
  Tovarisi med sabo, a nje…

  • pesjanar

   Tudi jaz sem to slišal ne strinjam pa se z Tomičko ko ponuja svojega psa za lačne reveže v komunističnem raju,z kom pa bo reva seksala ker baje Kurbišev Miha preveč zaudarja…..

 • zoro

  ob izvolitvi ZL ali katerekoli levice je to tudi naša bodočnost.

 • xtc

  Komunizem in socializmi so zlo sveta.
  Levaki so enaka drhal kot islamisti.

 • tramal

  A je mesec in njegov komunistični podmladek že tam v komunističnem raju.?Kaj čakajo pa res ne vem.

 • BOG I HRVATI ali BOGI HRVATI

  Prej je bilo: Bog in Hrvati, zdaj je pa samo še: Bogi Hrvati, ko jih tolpa, ki jo vodita Nicolas Maduro in Evo Morales pretepa in posiljuje z gumijevkami, da bežijo nazaj na Hrvaško. Potem morajo pa po mrazu in snegu tekati po Hrvaški.

  • cosmosjasnovidec

   Hrvati so res že prav tako v popolnem kurcu in v strahu saj so jih pričeli na račun njihove predsednice pod okrilje in komando jemati srbi.
   Ne bo nikakršno presenečenje,če bo čez nekaj časa celotna hrvaška srbija ali pa crosrbija.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • cosmosjasnovidec

  Od takrat,ko je bila tam čefutarska komunajzerska svinja “tomička”se je za Venezuelce pričel pekel.
  Prekleta strahopetna Venezuelska golazen pa raje pobija pse in ostale živali kot pa,da bi naredila državni udar ter strmoglavila kozojebca “maduro”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Wizeman

  Aha, na Floridi pa so pristali Marsovci in začeli jesti mačke. Bumbarji. Le kopljite jamo ubogemu Venezuelskemu ljudstvu, kot ste jo skopali Iračanom, Libijcem, Sircem in drugim, ki jih je potem prišla Amerika odrešit. Z lovskimi bombniki…… Poleg izolacije, ki jo je zakuhal bedni Yenkee se Venezuelci držijo več kot odlično. Samo prevratniške drhali se morajo pravočasno rešiti……

  • Sadako

   V jami so zato, ker je Huga Chaveza, ki je bil sposoben trgovec z nafto, zamenjal trapast avtobusar.
   Malo je dobrih komunistov, eden najboljših je Jose Mujica. Najslabši živeči komunist je pa Kim. Tudi komunisti so dobri in slabi.

  • pesjanar

   Dobro kaj vam dajo računalnike v roke ko ste izven prisilnega jopiča,daj hitro pest Prozaca v usta in spat.

 • samsara

  Hm, kaj prešernova nagrajenka, ‘pasja dojilja’, že kaj razmišlja o novem umetniškem performansu onkraj luže? V kakšnem pasjem zavetišču, če kaj takega tam sploh obstaja, če ne pa na ulici recimo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!