[Video] Videoposnetek, ki je začel gibanje: Nekdanji liberalec povedal, zakaj je zapustil demokrate

Brandon Straka v pogovoru z voditeljem na Fox News Tuckerjem Carlsonom o njegovi poti stran od Demokratov (vir: twitter)

Vedno več mladih demokratov je naveličanih vedno bolj radikalizirane levice, v kateri več ne prepoznajo politične opcije, ki bi zagovarjala liberalne vrednote. Namesto tega so demokrati v Ameriki postali stranka delitev, sovraštva in nestrpnosti do drugače mislečih. Nekaj, kar se odslikava tudi v Sloveniji.

“Odkorakati stran” ali kot se je v angleščini imenoval ključnik #Walkaway je bila kampanja, ki jo je pred časom sprožil Brandon Straka, nekdanji volivec demokratov, ki so ga s konstantnimi zamiki vedno bolj v levo prisilili, da je zapustil stranko.

46-letni spodleteli igralec, ki se je preživljal kot frizer v New Yorku, je postal prepoznaven obraz potem, ko je na YouTubu objavil videoposnetek, v katerem je pojasnil, zakaj je zapustil demokratsko stranko.

“Nekoč, pred davnimi časi, sem bil liberalec,” je začel svoj nastop Straka. “Iskreno rečeno, manj kot leto dni nazaj sem bil še vedno liberalec.” Povedal je, da zavrača diskriminacijo, tiranijo enomiselnosti in sistem, ki omogoča dogmatični neinformirani drhali, da ustvarja lažne zgodbe in se ne zmeni za resnico. Obsodil je promocijo “slabe znanosti”, na podlagi katere levica v ospredje potiska svojo politično ideologijo in osebne agende. Povedal je, da zavrača sovraštvo.

Levica se je radikalizirala, osrednji mediji pa so desnico prikazovali kot radikalno in skrajno

“To so bili razlogi, zakaj sem postal liberalec, in to so razlogi, zakaj sem zdaj odkorakal stran.” Kakor že nekaj časa opozarjamo, je levica zabredla v vedno večje skrajnosti, ki jih še dodatno promovirajo osrednji mediji, ki namesto da bi opozarjali na vedno večjo radikalizacijo levega pola, raje v svoji lastni levičarsko nastrojenosti slikajo opozicijo kot radikalno in skrajno.

Hierarhija “privilegiranih” skozi oči levice, ki je zabredla v politiko identitete (printscreen: sebpatrick.tumblr.com)

Levica se je “skozi leta spremenila v netolerantno, nefleksibilno, nelogično, sovražno, zavedeno, slabo informirano …” našteva v videu Straka, ki opaža, da je od “liberalcev” med liberalci ostalo zgolj ime, saj so se na trenutke pripravljeni posluževati “odkrito fašističnih” prijemov, ki so v nasprotju z vsem, za kar se je zavzemal klasični liberalizem.

Viktimizacija je postala glavna tema levice. Dežurni krivec pa je vedno patriarhat, belci in moški. “Levica se je odločila, da je njihov pogled na svet edini pravilni pogled na svet.” Utišanje nasprotnikov, prepovedi in cenzura odprtega dialoga in debat pa so postale vrednote progresivizma.

Ivan Šokić