[Video] Vodja teroristične skupine Hamas pozval k obglavljenju Judov: To je celo demonstriral!

Vodja Hamasa Fathi Hammad je Palestince javno pozval k obglavljenju Judov. (Foto: epa)

Politični vodja Hamasa in terorist, sicer nekdanji notranji minister Fathi Hammad, je v petek pozval Palestince, da na trgu kupijo poceni nože za obglavljenje Judov. Medtem pa so demokrati še naprej naklonjeni teroristični skupini v Gazi in Izrael obsojajo, ker se je odzval na napade nanj. Demokrat hkrati pozivajo k ukinitvi ali pogojevanju pomoči judovski državi. Nasprotno pa je Hamad še stopnjeval svojo sovražnost do Judov in so prepričani, da je potrebno pobiti vse Jude na planetu, Hammad pa je javno demonstriral, kako prerezati Judom glavno arterijo.

V javnih izjavah med nagovorom, ki je bil v petek na Hamasovi televiziji Al-Aqsa predvajan, je njihov vodja Fathi Hammad pozval, da odsekajo glave Judom. “Jeruzalemski ljudje, želimo, da Judom odrežete glave z noži,” je dejal in pojasnil, kako jim “odrežejo arterijo” in to tudi demonstriral, je poročal Breitbart.

Vodja Hamasa je poudaril, da bi lahko obglavljenje izvedli z relativno nizkimi stroški. “Kupite nož, ga izostrite, položite sem (ob vrat) in jim samo odrežite glave,” je dejal. “Stane le pet šekelov,” je še poudaril. Pet šekelov pa sicer znaša nekje dolar in pol. Kljub vsemu, da gre za resne grožnje pa je Hammad prepričan, da jim bo tako uspelo ponižati judovsko državo. “S temi petimi šekeli boste ponižali judovsko državo,” je dodal.

Hammad je izrecno opozoril, da so “Judje” sovražniki in ne zgolj “Izraelci” ali “Cionisti“, ki so postali olepševalni izrazi, da bi se izognili obtožbam o antisemitizmu. “V sovraštvu do vernikov so najmočnejši Judje in mnogoverniki,” je dejal. Hammad je dodal, da so Judje krivi za druga zla in da se bliža njihov propad. “Judje so širili korupcijo in ravnali arogantno, njihov trenutek obračuna pa je nastopil,” je dejal. “Prišel je trenutek (njihovega) uničenja v vaših rokah.”

Cilj Hammada je uničiti vse Jude na planetu
Septembra 2016 so ZDA Hammada označile za terorista.  Julija 2019 je Hammad pozval milijone Palestincev po vsem svetu, naj pobijajo Jude, ne glede na to, kje so. “Oh, sedem milijonov Palestincev v tujini, dovolj je bilo ogrevanja!” je dejal. “Judje so povsod! Moramo napasti vsakega Juda na planetu Zemlja. Z Alahovo pomočjo jih moramo potolči in pobiti.” Mnogi so gledali na retoriko Hamasa kot na popolnoma skladno z rednimi stališči teroristične skupine.

“Če želite razumeti, zakaj 30 let po mirovnem sporazumu v  Oslu in 16 let po popolnem umiku Izraela iz Gaze še vedno ni miru, je to dobro izhodišče,” je zapisal Daniel Schwammenthal, direktor Čezatlantskega inštituta AJC (TAI). “Hamas je Palestinska teroristična organizacija, ki se je zavzela za uničenje Izraela. Hamas se financira in oborožuje s pomočjo Irana, pri tem pa uporablja ljudi v Gazi za žive ščite za skrivanje in uporabo orožja,” pa je zapisal ameriško-izraelski odbor za javne zadeve (AIPAC).

Tudi v nadaljevanju se vrstijo številne kritike na račun groženj Hamasa, pri tem pa je večina prepričana, da si želijo z uporabo nasilja uničiti vse Jude, kar je že njihovo dolgoletno poslanstvo. “Isti Fathi Hammas je leta 2008 dejal: “Za palestinsko ljudstvo je smrt postala industrija. Želimo si smrti, kot si vi želite življenja.”,” je zapisal mednarodni odvetnik za človekove pravice in politični analitik Arsen Ostrovsky.

Sara Rančigaj