[Video] Voznik avtobusa ubil islamskega terorista

Voznik avtobusa ustavil islamskega terorista v Beershebi (vir: Twitter)

V torek, 22. marca 2022 je 34-letni islamist v Izraelu z nožem ubil štiri ljudi, še več pa jih ranil, preden ga je ustrelil voznik avtobusa. To je bil že tretji takšen napad v enem tednu.

Svoj morilski pohod je 34-letni islamski terorist Mohammad Ghaleb Abu al-Qi’an začel na bencinski črpalki, kjer je z nožem ubil žensko, nato pa je sedel v avto in se odpeljal. Nato se je zaletel v kolesarja, izstopil iz avta in svoj morilski pohod nadaljeval v trgovinskem centru v mestu Beersheba dobrih 70 kilometrov južno od Izraela.

Konec terorju je naredil voznik avtobusa, ki je ustrelil terorista in ga ubil. Voznik avtobusa je sprva od terorista v trgovinskem centru zahteval, da odloži orožje, ko ta ni želel sodelovati sta ga voznik avtobusa in še en civilist ustrelila.

V terorističnem napadu so bili ubiti štiri ljudje, še več pa je bilo ranjenih. Dve ženski, ki sta bili ranjeni se še vedno borita za življenje, trije ranjeni so umrli kmalu po prihodu v bolnišnico, medtem ko je ženska v 40. letih izkrvavela na kraju zločina. Voznik avtobusa je sprva od terorista v trgovinskem centru zahteval, da odloži orožje, ko ta ni želel sodelovati sta ga voznik avtobusa in še en civilist ustrelila.

Hamas terorista označil za “izvršitelja junaškega dejanja”

Al-Qi’an je bil po poročanju Breitbarta v preteklosti že obsojen zaradi terorizma, ravno tako pa je bil znan podpornik Islamske države. Tiskovni predstavnik teroristične organizacije Hamas Abdel-Latif aq-Qanou je ubitega terorista označil za “izvršitelja junaškega dejanja v Beershebi.” Pri tem je dodal, da se njihova “bitka proti okupaciji nadaljuje in se ne bo ustavila.”

“Približal sem se in videl moža z nožem, ki išče koga bi lahko zabodel. Tekel je med avti in ljudmi,” je teroristični napad za Haaretz opsal eden od očividcev. “Za zločin okupacije bo povrnjeno z junaškimi operacijami: zabadanji, zaganjanji in streljanjem,” je napovedal al-Qanou. Razlog za dodatne napetosti v Izraelu in Palestini naj bi bil bližajoči se muslimanski praznik Ramadan, ki se začne aprila.

V soboto je palestinski terorist v Jeruzalemu zabodel Izraelca, v nedeljo je bil v napadu z nožem v Jeruzalemu ranjen 20-letni izraelski policist. Zadnji napad do katerega je prišlo v torek naj bi bil eden najhujših po dolgem času.

Ivan Šokić