fbpx

[Video] Za vojsko severnokorejskih lepotic, ki jih je režim poslal na olimpijske igre, so strahovite zgodbe o izkoriščanju

Foto: Youtube

Severnokorejske lepotice, ki so jih na zimske olimpijske igre v Pjongčang poslali kot navijačice, so v resnici mnogo več kot zgolj podpora športnikom. Ljudje na visokih političnih položajih jih izkoriščajo in jemljejo kot lastne spolne sužnje. Kim Džong Unom morajo odgovarjati tudi športniki, ki predstavljajo njegovo državo, ob tem pa živijo v resničnem suženjstvu.

Lee So-jeon je 42-letna igralka, ki je leta 2008 pobegnila v Južno Korejo. Dejala je, da so tako glasbeniki kot igralci vsak dan prisiljeni zagotavljati spolne storitve političnim veljakom, s severnokorejskim vodjem Kim Džong Unom na čelu.

”Severnokorejski zabavljači ne le, da igrajo in pojejo, ampak morajo biti tudi del Kim Džong Unove propagande. To pa še ni vse. Vsem politikom morajo biti vedno na voljo in jim nuditi spolne usluge. Takšne stvari se za zaprtimi vrati pisarn dogajajo vsak dan.” Tudi, če to ne želijo, nimajo izbire, kršene se jim številne človekove pravice. ”Ženske se morajo sleči do golega. Obravnavajo jih kot navadne predmete,” pravi Lee So-jeon.

Kim Džong Unovi sužnji so tudi športniki, ki morajo služiti režimu
Njene trditve izvirajo iz dogodkov pred nekaj leti. Tudi športniki so obravnavani kot sužnji, ki pa jih podpira Kim Hyung-soo, ki se je leta 2009 preselil v Južno Korejo skupaj s svojim sinom, tamkajšnjim najboljšim smučarjem takratnega časa. ”Z eno besedo, športniki v Severni Koreji so Kim Džong Unovi športni sužnji. Tudi trenerji so sužnji severnokorejskega režima,” je dejal in dodal: ”V Severni Koreji sta Kim Džong Un in njegov režim vredna vse in pomenita vse. Ves svet sta tudi za vse tekmovalce in navijače. Vsi so sužnji Kim Džong Una in Severne Koreje. Za vrhunske športnike izbirajo ljudi s takšno biografijo, v kateri je moč zaslediti potencialni uspeh in tudi to, da prihodnji športnik ne bo zmožen pobegniti iz države.”

Nekdanja igralka Han Seo-hee je za BBC povedala, da so ženske v vlogi navijačic severnokorejska ”vojska lepote” in so izbrane zaradi lepega videza. Vse morajo opraviti tudi trimesečno ideološko usposabljanje, da nehumanemu režimu dokažejo svojo zvestobo.

A. L.