[Video] Žalostno: Zakaj se ne zavzamejo za pravice žensk v islamu?

Tržnica s spolnimi sužnjami (foto: Twitter)

Danes po svetu praznujemo mednarodni dan žena, ki že vrsto let velja za enega najbolj priljubljenih praznikov, predvsem med žensko populacijo, saj so na ta dan deležne marsikaterih pozornosti in lepih besed. Žal povsod ni tako. Recimo v islamu.

Še vedno obstajajo kraji po svetu, kjer ljudje živijo in sobivajo v duhu srednjega veka pa vse tja do kamene dobe. To se odraža predvsem v državah Bližnjega vzhoda, kjer so celo nekatere živali deležne večje pozornosti in več spoštovanja kot ženske. Ženske v islamskih državah nimajo pravice do dostojnega življenja, do izobraževanja, do kakršnihkoli položajev v družbi, do svobode govora, do razvijanja svojega intelekta in še bi lahko naštevali. So dobesedno stroji za rojevanje in opravljanje gospodinjskih opravil. Koliko časa bo trajalo, preden se bo Bližnji vzhod razvil v neko dostojno družbo, vsaj malo podobno civiliziranemu svetu?

Ne vedo, kako je biti prava ženska
Zagovorniki islama sicer trdijo, da je islam osvobodil ženske izpod suženjstva in podrejenosti moških, a vsakodnevne situacije v državah Bližnjega vzhoda nam pravijo drugače. Tako smo na Twitterju zasledili posnetek, ki nam nazorno pokaže situacijo žensk na Bližnjem vzhodu in prosi, da o tem spregovorimo ter vsaj tako malo prispevamo za njihov boljši jutri. Večina žensk na Bližnjem vzhodu sploh ne ve, kako je biti prava ženska. Ne vedo, da je možno postati izobražena, uspešna, prepoznavna, da je možno potovati po svetu, se osebnostno in karierno razvijati, da je možno s svojimi talentu prispevati k boljšemu svetu, da je možno biti slišana.

Ženske v islamskih državah resda ne vedo, kako je biti prava ženska, dejstvo pa je, da moški, ki z njimi tako ravnajo, prav tako nimajo pojma, kako je biti pravi moški.

M. M.

 • samsara

  Najbrž zato, ker se ona same ne zganejo. Če menijo, da jim pripada kaj več od tega kar imajo so dolžne tudi same kaj storiti.

  Vem da ni lahko, marsikaj v zgodovini človeštva ni bilo in tudi danes marsikaj ni lahko, a brez muje se še čevelj ne obuje.

  • Nšo-či

   Prav imaš. Morale bi se. Zavoljo svojih hčera.

   • samsara

    Izbira pa je seveda njihova.

 • janezxy

  Kombinatk-feministk ne brigajo ženske.Njih brigajo normalne ženske,normalna družina,nat tem se bi ta vsmrajena raja vsajala.Zato je treba ta poden ignorirat in izterat v savdsko,da jih skrajšajo.

 • xtc

  No lahko bi se zmenili takole trpeče ženske i vzeli sem tja pa jim poslali enako količino kombinatk,socialistk(Fajonk) in feministk ter agresivnih lezbijk mislim ,da bi bili vsi zadovolni,prve ženske ki bi se rešile trpljanja in druge,ki bi našle kar vneto iščejo.

 • šmentanamuha

  Danes v Lj neke slovenske feministke bojda protestirajo proti nasilju nad ženskami, sem poslušala po radiu Slo. Bojda jih skrbi nasilje na slovenskem podeželju in ker nimajo enake plače kot moški in še nekaj takih. Zdaj bodo naredile varne hiše na podeželju, ker se bojda slovenske ruralke ne znajdejo v mestu in so bojda tako navajene nasilja, da mislijo, da je to normalno. Tako je opletala neka predstavnica Zavoda 8. marec. Očitno bi si rade naredile svoje feministične izpostave tudi na slovenskem podeželju. Nekaj so še telovadile o posilstvu. Seveda pri tem niso mislile na imigrante in njihovo kulturo posilstva, da o obrezovanju in otroških porokah ne govorim.
  Vedno bolj sem prepričana, da pomoč potrebujejo – feministke in to psihiatrično. Te babe niso diht.

 • šmentanamuha

  Eden od transparentov na današnjem feminističnem “protestu”:
  PRAVE PIČKE HOČEMO KAJ VEČ KOT PROIZVAJATI MLADIČKE!”

  Babe-žabe sramotijo sebe in prav prosijo, da jim muslimani pokažejo kozje molitvice.

 • xtc

  A oni s šibo je pa Milan ob dnevu priključicve Romov k Sloveniji ,ko tepe Slovenko?

 • skorpijon93

  madžarska,slovaška,češka nimajo muslimanov in majo mir ! zavedajo se da šeriatsko pravo , muslimanska kultura ni kompatibilna z krščansko – evropsko dediščino in ne morejo imeti multikulti in državo blaginje, ne uvažajo si poceni delovne sile iz albanije, bosne ……češka je tudi pred leti prehitela slovenijo, imajo svojo valuto in najnižji delež revščine v eu, neskončno ponosen sem na višegrajske države, amen

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!