fbpx

[Video] ZDA razpisale 15 milijonov dolarjev nagrade za pomoč pri aretaciji venezuelskega diktatorja Madura

Venezuelski diktator Nicolas Maduro (foto: EPA)

Ameriško zunanje ministrstvo je ponudilo 15 milijonov dolarjev visoko denarno nagrado za informacije povezane z venezuelskim diktatorjem Nicolásom Madurom in njegovo domnevno vpletenostjo v mednarodno trgovino z narkotiki.

ZDA so v četrtek, 26. marca 2020, ponudile 15 milijonov dolarjev visoko denarno nagrado za “informacije povezane z Nicolásom Madurom Morosom, venezuelskim socialističnim diktatorjem, ki je na čelu države nasledil pokojnega Huga Cháveza.

Ravno tako je nagrada v višini 10 milijonov dolarjev bila razpisana za venezuelskim predsednikom ustavodajne skupščine Diosdadom Cabellom Rondonom, upokojenima generaloma Hugom Carvajalom Barriosom in Clivom Alcalo Cordonesom ter ministrom za industrijo in nacionalno proizvodnjo Tareckom Zaidanom El Aissamijem Maddahom.

Narkoteroristična zarota
Nagrada za vse omenjene je po pisanju RT povezana s pridobivanjem informacij oziroma aretacijo vpletenih v mednarodno trgovino z narkotiki. Obtožnica vodje venezuelske socialistične diktature bremeni, da so v sodelovanju s kolumbijsko gverilsko skupino FARC sodelovali v “narkoteroristični zaroti”, katere namen je bil “preplaviti ZDA s kokainom.”

To ni prvič, da so se Američani lotili katerega od latinskoameriških voditeljev z obtožbami vpletenosti v trgovino z drogami. Zadnji tak primer je bil Panamski predsednik Manuel Noriega, ki je v sodelovanju s CIA vodil trgovino z mamili, ki so končala na ameriških ulicah. Zgodba se je končala z ameriško invazijo na Panamo leta 1990, Noriego pa so zvlekli v Miami, kjer so mu sodili zaradi vpletenosti v trgovino z mamili in pranjem denarja.

Ivan Šokić