[Video] Šokanten posnetek: Ženska v hidžabu na spominski slovesnosti v Bruslju raztrga izraelsko zastavo

Foto: epa

Na spominski slovesnosti za umrlimi v terorističnih napadih v Bruslju je ženska v hidžabu prijela palestinsko zastavo in jo odnesla do izraelske, ki jo je raztrgala, njene kose pa skrila. 

Pred bruseljsko borzo, kjer zadnje dni žalujejo za umrlimi v torkovih terorističnih napadih, je prišlo do incidenta, ko je muslimanska ženska, oblečena v hidžab, odstranila in raztrgala izraelsko zastavo, njene kose pa skrila pod drugo zastavo. Po koncu posnetka so k njej pristopili opazovalci in jo spraševali o njenem zavržnem dejanju, poroča Daily Mail.

Kljub temu da so jo številni z vzkliki prepričevali, naj tega ne naredi, ji njenega dejanja ni nihče preprečil. Pred bruseljsko borzo se je v torek zvečer zbralo več tisoč ljudi, ki so se prišli poklonit 34 žrtvam terorizma. Otroci so jokali v naročjih svojih staršev, medtem ko so prinašali rože, balone in številna sožalna sporočila. Tam je bil tudi belgijski predsednik vlade Charles Michel, župan Bruslja in številni drugi belgijski ter evropski politiki.

V četrtek, dva dni po krvavih terorističnih napadih, ki so terjali 34 življenj, je belgijska policija v več operacijah v Bruslju aretirala 6 ljudi, je sporočilo belgijsko zvezno tožilstvo. Medtem so francoske oblasti na območju Pariza aretirale osumljenca, ki naj bi načrtoval teroristične napade v Franciji, poroča STA.

M. P.