fbpx

[Video]V ZDA na dan prišel posnetek uboja mladostnika, ki ga je ustrelila policija

Chicaška policija je objavila video posnetek incidenta, v katerem so policisti julija streljali na domnevno ukradeno vozilo. V incidentu je bil ubit neoborožen temnopolt najstnik.

Paula O’Neala, starega 18 let, so policisti ubili 28. julija, ko je bežal iz domnevno ukradenega vozila, v katerem je skušal ubežati policistom. Gre za zadnji incident v seriji spornih policijskih streljanj na neoborožene mlade temnopolte moške v ZDA. Tovrstni dogodki so že večkrat sprožili proteste po vsej državi, še posebej pa v Chicagu.

Vse je posneto na policijski kameri
Posnetek, ki so ga objavili v petek, prikazuje lov in streljanje policistov na vozilo. O’Neila nato prikazuje, ko teče stran od avtomobila, policisti pa se peš podajo za njim. Usodnega strela video ne prikaže, je pa na njem vidno, kako policisti vklenejo negibno truplo mladeniča. O’Neil je bil ustreljen v hrbet, je na tiskovni konferenci v petek poudaril aktivist Ja’mal Green.

V Chicagu je župan Rahm Emanuel letos odpustil policijskega načelnika, potem ko je bil objavljen video iz oktobra 2014, ki je prikazoval smrt 17-letnega Laquana McDonalda. Tega je policist v hrbet ustrelil 16-krat, ker je v roki držal nož.

M. P., STA