fbpx

Viktor Orban ob odprtju demografskega vrha v Budimpešti: Upadanje prebivalstva je v današnjem svetu skoraj izključno problem Evrope

Foto: Twitter

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban je včeraj na odprtju tretjega demografskega srečanja v Budimpešti, v otvoritvenem govoru označil demografsko politiko kot veliko nalogo vlade.

Na srečanju, ki ga organizira madžarska vlada in je posvečen pomenu družine in demografije, je Orban dejal, da se je potrebno izogibati migracijam kot rešitvi demografskih problemov.

Upadanje prebivalstva je v današnjem svetu skoraj izključno problem Evrope“, je v govoru dejal Orban in dodal, da je temu krivih več vzrokov, med njimi tudi dve svetovni vojni, v katerih je Evropa izgubila 50 milijonov ljudi.

Orban meni, da se morajo politiki bolj posvetiti problemu demografije in da se je prav zato madžarska vlada tudi odločila, da je demografska politika ena njenih prioritet. Orban je dejal, da globalne migracije in posledična zamenjava populacije ni rešitev za upadanje števila Evropejcev ter se je tega potrebno izogibati. Madžarska zato podpira porast demografije v nacionalnem okvirju in pri tem spodbuja model tradicionalne družine, kajti če ne bo družin, potem bo nacionalna skupnost izginila, je še dejal Orban.

Demokracija