Visoki uradnik Hamasa obljublja, da se pripravlja mnogo hujši pokol kot tisti 7. oktobra

Datum:

Najvišji uradnik Hamasa je med intervjujem za libanonske medije ta teden nakazal, da se pripravlja teroristični napad, večji od Hamasovega pokola 7. oktobra, in da se bo zgodil v ne tako oddaljeni prihodnosti.

Osama Hamdan, ki je v političnem uradu teroristične organizacije, je v sredo dejal, da teroristična organizacija ne obžaluje umora 1200 Izraelcev in da prihaja “osvobodilna vojna”.

V intervjuju, ki ga je povzel Bližnjevzhodni inštitut za raziskovanje medijev, je novinar vprašal Hamdana: “Če bi se lahko vrnil v preteklost do 6. oktobra, bi še vedno naredil to, kar si naredil 7. oktobra?”

“Zakaj bi nekateri domnevali, da ne bomo nadaljevali z našimi dejanji odpora?” je odgovoril Hamdan. Na vprašanje, ali Hamas kaj obžaluje, je odgovoril: “Obžaluje, ker je razbil celo divizijo okupacijske vojske?”

“Rekli ste, da če bodo Izraelci izvedli nove aretacije, potem ko bodo vsi zaporniki izpuščeni iz [izraelskih] zaporov, boste izvedli še eno operacijo,” je dejal sogovornik. “Torej lahko obljubite še 7. oktober?”

“Lahko obljubim, da prihaja osvobodilna vojna, ne le še en 7. oktober,” je odgovoril Hamdan. Na vprašanje, ali se bo napad zgodil v “bližnji prihodnosti”, je Hamdan dejal: “Mislim, da ni daleč.”

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...