fbpx

Visoko nosečo Londončanko z nožem zabodli do smrti, njen dojenček preživel, a se bori za življenje!

Foto: Facebook

Potem ko je v Londonu županovanje prevzel muslimanski župan Sadiq Khan, je kriminal na ulicah postal del vsakdana. Najbolj žalostno pa je, da ni prizaneseno nikomur, niti nosečnicam ne. Britanski mediji poročajo, da je bila nedavno z nožem do smrti zabodena 8-mesecev noseča ženska. Sreča v nesreči je poskrbela za to, da je dojenček, ki se je rodil na mestu umora, preživel, a se bori za življenje.

26-letna nosečnica Kellymary Fauvrelle je v soboto zjutraj v južnem delu Londona podlegla poškodbam, njenega dojenčka pa so takoj po rojstvu odpeljali v bolnišnično oskrbo. V zvezi z umorom je bil aretiran 37-letni moški, čigar identiteta še ni znana.

Eden izmed sosedov je dan po umoru povedal, da je v soboto zjutraj slišal lajanje policijskih psov. “Bilo je zelo glasno, zato nas je prebudilo. Slišali smo kričanje, nato pa smo zagledali policijo in reševalce. Kasneje sem videl še eno žensko, ki je stopila ven in se onesvestila na ulici.” 

Kellymary Fauvrelle s svojim nečakom (Foto: Facebook)

Dojenček je v kritičnem stanju
Po podatkih britanskega Daily Maila je umor nosečnice že kar 64. letos. Dojenček je sicer preživel napad z nožem, a je še vedno v kritičnem stanju. Na nedavni umor se je preko družabnega omrežja Twitter odzval londonski župan Khan in zapisal: “V našem mestu ni prostora za nasilje nad ženskami. Strašni umori na domu, kot je ta, kažejo na obseg problema, s katerim se trenutno soočamo.” Ob tem je še dodal, da sočustvuje z nedolžnim otrokom in materjo, ki jo je ta tragično izgubil.

Glede na to, da porastu kriminala ni videti konca, ni nič čudnega, da je župan zaradi svojega neukrepanja deležen vrste kritik, tako s strani državljanov kot tudi s strani ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je Khana označil za pravo katastrofo, ki London le uničuje.

Hana Murn