fbpx

Vlak mu je odrezal obe nogi

Nekdanji newyorški policist Arthur Lomando je v četrtek pristopil k svoji zaročenki čez reko Hudson v New Jerseyju, jo napadel in razmesaril z mačeto, nato pa se odpravil do Manhattna, kjer se je vrgel pod vlak podzemne železnice. Samomor mu ni uspel.

44-letni Lomando je v petek zgodaj zjutraj čakal na 48-letno Suzanne Bardzell pred njeno hišo v Midland Parku v New Jerseyju in jo takoj napadel še v avtomobilu. Policija jo je našla mrtvo, Lomando pa je po zločinu pobegnil v Harlem in se vrgel pred vlak.

Samomor mu ni uspel, saj je padel na tire, tako da mu je vlak odrezal obe nogi nad kolenom. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer bo obremenjeval javni proračun s stroški zdravljenja, po katerem ga bodo verjetno obsodili na dosmrtni zapor.

Lomando je ločenko zaročenko, ki jo je spoznal pred tremi leti na internetu, pretepal že dlje časa, vendar ji je prekipelo šele nedavno, ko je dobila sodno prepoved približevanja. Ta Lomanda ni zanimala in policisti so nekdanjega kolega lovili od začetka meseca, a kot kaže, ne dovolj goreče.

U. U., STA