Vodja Hamasa: “Potrebujemo kri žensk, otrok in starejših”

Vodja Hamasa Isamil Haniyeh je k smrti pozval palestinske civiliste v izraelskih napadih na Hamasove teroriste v Gazi.

Hamas izvaja vojne zločine z uporabo civilistov kot živega ščita in laže o dogodkih, ki so se odvijali med tritedensko vojno, vključno z lažnimi trditvami, da je Izrael bombardiral bolnišnico.

Inštitut za raziskovanje medijev Bližnjega vzhoda (MEMRI) je zajel pripombe, ki jih je Haniyeh izrekel med četrtkovim nagovorom. Lažno je trdil, da Izrael izvaja “nov holokavst” nad Palestinci v Gazi.

Kri žensk, otrok, starejših
“Vse pozivam – vse svobodne ljudi sveta, vse prijateljske države, vse bratske [arabske] države in vse zaveznike – naj izvajajo ves potreben pritisk v vseh smereh in na vseh forumih, da bi končali agresijo na Gazo, ustavili to vojno proti našim otrokom, ženskam in starejšim, našim mošejam, našim univerzam in našim domovom,”
je dejal. “Ta brutalna agresija se mora ustaviti. Ta novi holokavst se mora ustaviti.”

Primer palestinske propagande na enem izmed protestov. (Foto: epa)

“To sem že povedal in tokrat pravim še enkrat: kri žensk, otrok in starejših … Ne pravim, da ta kri kliče za vašo [pomoč],” je nadaljeval. “Mi smo tisti, ki potrebujemo to kri, zato v nas prebudi revolucionarni duh, zato v nas prebudi odločnost, zato v nas prebudi duh izziva in [nas potisne], da gremo naprej.”

Izraelski napadi so se zgodili po tem, ko so Hamasovi teroristi pobili več kot 1400 Izraelcev, jih ranili več kot 5200 in vzeli na stotine talcev med terorističnim napadom 7. oktobra. Otroke so obglavili, dojenčke žive zažgali, ženske pa posilili tako nasilno, da so njihova trupla odkrili z zlomljenimi medenicami.

I. K.