Vodja kampanje nemških krščanskih demokratov: Merklova verjetno ne bo zaključila mandata!

Foto: epa

Spor med Fideszom in Evropsko ljudsko stranko (EPP) je skoraj tragedija, je prepričan vodja kampanje nemških krščanskih demokratov na Saškem Werner J. Patzelt, sicer tudi profesor političnih znanosti na Tehniški univerzi v Dresdnu. Ob tem pa Patzelt poudarja, da je nujno, da stranke, ki niso levičarske, držijo skupaj, kljub pritiskom levih strank in njim podrejenim medijem. 

Patzelt je prepričan, da so nemški krščanski demokrati pod pritiskom medijev, vendar pa ob tem poudarja, da kljub obstoju kritik glede Fidesza večina zagovarja stališče, da mora imeti Nemčija dobre odnose z madžarsko vlado.
Pri krščanskih demokratih je po besedah Patzelta prišlo do realnega spoznanja, da imajo desni volivci na volitvah možnost izbire. Volitve 2017 na zvezni ravni so namreč pokazale, da se volivci obračajo k stranki Alternativa za Nemčijo. V primeru, da krščanski demokrati želijo nazaj pridobiti te volivce, bodo morali vnovič pridobiti njihovo zaupanje.

Foto: epa

Usoda Merklove pod vprašajem
Patzelt ob tem po poročanju portala Voice of Europe poudarja, da več kot očitno nova predsednica Krščansko-demokratske unije Annegret Kramp-Karrenbauer ne predstavlja kopije nekdanje predsednice Angele Merkel, saj je v uniji zaznati več političnih razhajanj. “Ne bi stavil na to,” je odgovoril na vprašanje, ali meni, da bo Merklova zaključila svoj mandat, saj je po njegovo povsem mogoče, da bo nemška socialdemokratska stranka do konca leta povsem uničila koalicijo.

H. M.

 • althar

  1. Merkel
  2. Macron
  3. Sanchez
  4. …

  Soroš pa v jok press

  • šmentanamuha

   Upam, da imaš prav.

 • Stric iz ozadja

  “poudarja, da več kot očitno nova predsednica Krščansko demokratske unije Annegret Kramp-Karrenbauer ne predstavlja kopije nekdanje predsednice Angele Merkel”

  Ma nemoj.

 • Antonius

  Čas je že, da bi nekdo koalicijskih ali iz EPP, Merklovi na govorniški pult vrgel uporabljeno plenico.
  Zaradi njene trme, ceno za vsiljene šerijatarje plačuje cela skupnost evropskih držav.
  Kohl je bil véliki politik evropskega kova, Merklova je pa v nasprotju z njim samo ena nemška zaputrana socialistična egoistka. Ker nam vsiljuje svoj višek neizobraženih in nezaposlivih šerijatarjev, naj jim v državah od koder prihajajo, dosmrtno plačuje iz nemške sociale.

 • šmentanamuha

  Merkulja je opravila umazano delo po nalogu svetovne elite in zdaj se misli elegantno umaknit. Uničevalka Evrope in evropskih narodov misli, da bo umik možen brez posledic zanjo. Tudi nacisti so tako razmišljali, potem pa se jim je zgodil Nürnberg.

 • antimur

  Ta odvratna in hudobna stasijevka je EU naredila toliko škode, da bi morala biti že zdavnaj prekopana.

 • Van Der Waals

  AHH MEKLOVA… NJE SE JE ITQ ODTRGALO!!!

 • Olga101

  Ne samo, da Merklova ne sme končati mandata, Merklova mora zaradi zločinov nad Evropejci in zaradi politične korupcije, parjenja s Sorosom, dosmrtno za rešetke! Merkl=Hitler!

 • xtc

  Merckelco,Macrona,Junckerja, ,Loeffena ipd je treba pred sodišče in na gavge gre za izvajalce genocida nad EU narodi.

 • Novakec1

  Tasvoje je naredila, sedaj pa na zaslužen počitek doniran s strani šejkov in Sorosa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!