fbpx

Vodja stranke Brexit Farage okrcal medije, ki ignorirajo naval ilegalnih migrantov na Otoku v času zaprtja države

Vodja stranke Brexit Nigel Farage (foto: EPA)

Vodja stranke Brexit Nigel Farage se je obregnil ob osrednje britanske medije, ki so v času pandemije covid-19 v večji meri prezrli novi naval ilegalnih migrantov, ki so situacijo izrabili za izkrcanje na britanski obali.

Preko vikenda so britanski mejni policisti na obalo zvlekli 35 ilegalnih migrantov, ki so skušali prečkati Rokavski preliv v čolnih. S tem je število ilegalcev, ki so vstopili v državo od začetka zaprtja države z namenom zaustavitve epidemije covid-19 zraslo na 521.

“Prihajajo, seveda, iz taborov v severni Franciji, kjer vemo, da je prisotna okužba,” je po poročanju Breitbarta za LBC Radio v nedeljo 26. aprila 2020 povedal vodja Brexita Nigel Farage. “Prejšnji teden v Doverju sta bila v gumenjakih dva človeka, ki sta kazala očitne simptome covid-19.”

A na dnevni novinarski konferenci, kjer je nastopila sekretarka za notranje zadeve Priti Patel, ni nihče od prisotnih novinarjev spraševal o tem, je izpostavil Farage in poudaril, da je redko kdo ki v Veliko Britanijo prispe nezakonito, zaradi tega prisiljen oditi. “Zdi se da nikomur ni mar. Besen sem … sem edini? Ali ni to pomembno?”

Politiki se trudijo biti prijazni, mediji pa ilegalne migracije ignorirajo
Od 521 ilegalnih migrantov, ki so vstopili v Veliko Britanijo v času zaprtja države, jih je več kot 400 to storilo od začetka aprila. “Lahko razumem konservativce in laburiste, ki ignorirajo problem ilegalnega priseljevanja. Preveč pomembno jim je izgledati prijazno in plemenito. A naši mediji ignorirajo zgodbo, ki je po mojem mnenju zelo pomembna za javnost.”

Razlog za povečano število ilegalnih migrantov, ki vdirajo v Veliko Britanijo naj bi bil strah o izruhu wuhanskega koronavirusa v migrantskih taborih v Calaisu in Dunkirku, kjer živijo ilegalni migranti na majhnih površinah v nesanitarnih pogojih. Namesto da bi francoske oblasti v doglednem času deportirale več tisoč ilegalcev nazaj v njihove države izvora in do tal porušile samorasla migrantska naselja, raje čas zapravljajo z izživljanjem nad pripadniki gibanja Rumenih jopičev.

Ivan Šokić