fbpx

Vodstvo nemškega javnega medija WDR je po všečkanju antisemitskih objav novinarki onemogočilo delo pred kamerami

Novinarka Nemi El-Hassan (Foto: epa)

Vodstvo nemškega javnega medija WDR ni zdržalo pritiska javnosti. Po razkritju všečkanja antisemitskih objav so v preteklosti nagrajeni novinarki Nemi El-Hassan, ki je v svoji karieri že napisala več člankov, ki so bili usmerjeni proti antisemitizmu in rasizmu, dali vedeli, da ne bo mogla več nastopati pred kamerami.

“Odločitev ni bila lahka, ampak WDR ne želi, da bi kritizirana 28-letna novinarka Nemi El-Hassan še stala pred kamerami,” so sporočili iz televizije po tem, ko se je s strani številnih gledalcev usul pravi pogrom.

Opažena je bila na protestu v podporo Palestincem
Novinarka, ki je do sedaj vodila znanstveno oddajo “Quarks”, je bila v preteklosti opažena na eni izmed demonstracij v podporo Palestincem. To pa ni razlog, čemu so se po besedah generalnega direktorja Toma Buhrowa odločili, da pred kamerami ne bo več mogla nastopati. Od teh demonstracij pred leti se je namreč ta distancirala. Na račun njene nedavne dejavnosti na družbenih omrežij so namreč nastopili problemi. “To je težek, težaven kompromis,” ki so ga bili primorani sprejeti, je še dodal Buhrow.

Foto: epa

V primeru, da bi novinarka še naprej vodila oddajo, bi to lahko po besedah generalnega direktorja vodilo v povsem neprimerno politizacijo. Dejali pa so, da razmišljajo, da bi El-Hassanijevi omogočili, da dela kot avtorica za oddajo Quarks. “Nikakor ne pred kamero, ampak za njo,” je bil jasen.