fbpx

Vojak ženo prepričal v skok s padalom, ga pokvaril in držal pesti, da se ubije. Za njeno smrt si prizadeva že dolgo

Foto: FB

Predstavljajte si naslednje: Vojaški narednik se poroči s svojo ljubljeno. Nič nenavadnega, kajne? Zdaj pa temu dodajte še dejstvo, da je imel narednik hkrati afero z ljubico, ki jo je spoznal prek Tinderja, strasti pa je redno obujal tudi z nekdanjo ženo. Kot da s tem ne bi mogel dovolj škodovati svoji ženi, jo je želel še ubiti. To je poskušal večkrat, dva primera pa izredno izstopata. V prvem se je igral s plinskimi cevmi, v drugem pa s padalom, s katerega je odstranil pomembna dela opreme, ki sta ob ženinem padcu z višine tisoč metrov onemogočila odprtje padala. Poslal jo je v smrt, ona pa je ”ponovno” čudežno preživela.

Ime mu je Emile Cilliers in je obtožen poskusa umora svoje 40-letne žene Victorie. Pred dvema letoma jo je prepričal, da je na letališču Netheravon v angleškem Wiltshiru na več kot 1219 metrih nad tlemi skočila s padalom. Victoria je kljub sabotaži preživela, a se je hudo poškodovala. Zlomila si je rebra, ključnico in noge ter si poškodovala hrbtenico. V bolnišnici je nepremično ležala več tednov. Cilliers pa žene ni poskušal ubiti prvič. Poskušal je že nekajkrat, nazadnje se je pred sabotažo padala doma ”igral” s plinskimi cevmi in upal, da se mu želja uresniči.

Poročila sta se že leta 2011 in bila noro zaljubljena, a so se po slabih šestih letih začele dogajati “nenavadne” stvari, ki so škodovale Victorii. Ta je možu na sodišču z nasmeškom dejala: “Me želiš ubiti?” Pri tem pa se ni zavedala, da stvari, ki se ji dogajajo, niso naključja. Tudi skok s padalom ji je predlagal mož. Victoria je bila sicer izkušena padalka in inštruktorica padalstva, nesreče s padalom pa ni imela še nikoli. Ko je po moževem predlogu skočila, se glavno padalo ni odprlo, nato je zatajilo še rezervno. Preživela je padec z več kot kilometrske višine, a se je zelo hudo poškodovala. Zlomila si je rebra, ključnico in nogo ter utrpela poškodbe hrbtenice. V bolnišnici je preživela tri tedne, poroča na Daily Mail. Sodišče je ugotovilo, da sta manjkala dva pomembna dela opreme, ki varnostni pas povezujeta s padalom.

Victoria in Emile Cilliers (Foto: Youtube)

Mož je padalo razvezal že dan prej in upal, da po ženini smrti podeduje na tisoče evrov
Čeprav ima svoje lastno padalo, si ga je za ta skok izposodila. Mož je pripravil vse potrebno in nastavil padalo. Ker je bilo vreme na dan, ko je želela skočiti, zelo slabo in razmere neugodne, je skok prestavila na naslednji dan. V navadi je, da se oprema v takšnih primerih vrne v trgovino, a v tem primeru bi ugotovili, da je poškodovana. Zato je mož ženo prepričal, naj to vzame s seboj in shrani doma, na varnem. Tako se je prepričal, da bo njegov načrt uspel. Že od leta 2015 ga pestijo dolgovi v višini 25 tisoč evrov. Glede na domneve je verjel, da bo v primeru ženine smrti podedoval več kot 135 tisoč evrov. Tega pa ne bi dobil, ker je Victoria decembra spremenila svojo oporoko in iz nje odstranila moža. Svoje dejanje je utemeljila z besedami: ”Ne verjamem, da bi znal upravljati s tako veliko denarja.

Tisti, ki so pritekli na prizorišče in jo videli ležati na tleh, so pričakovali, da jo bodo našli mrtvo. Čeprav je bila res zelo hudo poškodovana, je čudežno preživela. Na kraju dogodka so takoj ugotovili, da je za padec krivo padalo, ker sta manjkala zelo pomembna dela opreme, ki  padalo pritrjujeta z varnostnim pasom. Ugotovili so, da sta bila namerno odstranjena,” so povedali navzoči.

 

Še zmeraj se je sestajal z nekdanjo ženo, s tretjo ljubico pa je želel pobegniti
Cilliers je svoji ženi že dolgo lagal. Stikov z nekdanjo ženo ni nikoli prekinil, imela sta tudi afero. Ni pa ljubimkal samo z njo, prek aplikacije Tinder, namenjeni spletnim zmenkarijam, je spoznal še tretjo. Lagal je vsem. Sporočila, ki jih je pisal nekdanji ženi, zelo očitno nakazujejo na spolne odnose med njima. Ko so na sodišču prebrali sporočila, ki sta si jih izmenjevala z najnovejšo ljubimko, pa so ugotovili, da ji je obljubljal, da bosta skupaj pobegnila. “Ne želim storiti ničesar, kar bi ogrozilo najin odnos. Nočem te izgubiti in pojma nimaš, koliko mi pomeniš,” ji je pisal. Verjetno sta želela počakati, da Victoria umre, in nato pobegniti.

A. L.