Vojna za prostor na plaži: Ležalnik pristal v morju

Spori na hrvaških plažah s koncesionarji so redni. (Foto: Zajem zaslona)

Na hrvaški plaži v Baški Vodi je prišlo do spora med koncesionarjem z ležalniki in gostom. Ker so ležalnik postavili na brisače, je jezen gost tega zalučal v morje.

Niti ta sezona ni minila brez konfliktov na plaži z največ ležalniki na hrvaški obali. Kot piše Jutarnji list, so prizori prepirov med koncesionarji, ki imajo pravico postavljati in prodajati ležalnike z dežniki, vsakoletna stalnica.

Ker je eden izmed imetnikov koncesije postavil ležalnik na brisačo enega izmed gostov, ga je ta jezno zalučal v morje in poklical redarstvo.

V drugo ga je postavil ob brisačo
Slikaj, slikaj, prihaja komunalni redar. Ne postavljajte stvari na moje stvari. Lepo sem te opozoril,” je dejal moški s posnetka, ki je zaokrožil po medijih. V ozadju se nato vidi koncesionarja, ki ležalnik pobira in nosi iz morja. Tokrat ga je postavil ob brisačo na tleh. Kaj se je zgodilo po prihodu redarjev, ni znano. Je pa znano, da je plaža v Baški Vodi najbolj zasičena z ležalniki in dežniki, saj so ti postavljeni tudi v nasprotju s predpisi, kar pa mnoge upravičeno jezi.

Sara Kovač