fbpx

Volivci Hillary Clinton so goljufi – prodajajo tisto, kar se dobi zastonj

Foto: epa

Prodajalci vstopnic in razočarani podporniki Hillary Clinton poskušajo ob Trumpovem prevzemu predsedniške funkcije, ki bo potekal v stavbi National Malla, prodati čim več vstopnic za čim višjo ceno, čeprav jih kongresni uradi razdeljujejo brezplačno.

Judy Kurtz, novinarka ameriškega časopisa Hill Newspaper, je razkrila, da je našla vrsto vstopnic na prodaj na spletnih straneh eBay, Craigslist in GreatSeats.com. Vstopnice za slovesnost, ki se bo odvijala 20. januarja prihodnje leto, bi morale biti zastonj, a vendarle obstoječa zakonodaja prodaje ne prepoveduje.

Britanski Daily Mail poroča, da je podpornica Clintonove v enem izmed oglasov na strani Craigslist navedla: “Naša favoritka na volitvah ni zmagala, zato imam sedaj na voljo dve vstopnici za ceremonijo, na kateri bo 20. januarja novoizvoljeni predsednik zaprisegel.” V nadaljevanju pa je bilo mogoče prebrati, da se je za prodajo vstopnic odločila, ker želi, da nekdo drug uživa ob zaprisegi svojega favorita.

Karte dosegajo ceno do 14.700 ameriških dolarjev
Iz spletnih oglasov je bilo mogoče razbrati, da vstopnic prodajalci še nimajo v fizični obliki, zato ne morajo zapisati natančne številke sedeža ali stojišča, ta pa naj bi bila znana v obdobju od 17. do 19. januarja. Eden izmed oglasov na spletni trgovini eBay je vstopnico ponudil po začetni izklicni ceni 1.200 ameriških dolarjev, cena pa je na strani, ki je specializirana za prodajo vstopnic, dosegla vrednost 14.700 ameriških dolarjev.

Foto: STA

Foto: STA

Podobno kot že v preteklih letih so s strani, kot je eBay, sporočili, da bodo onemogočili nadaljnjo prodajo vstopnic. Tiskovni predstavnik je dejal, da bodo nemudoma odstranili vsak oglas, ki bo propagiral prodajo vstopnic za ta dogodek.

N. Ž.