Vplivi prihodov migrantov se v Evropi že kažejo: Preveč spolnih napadov migrantov na mladoletna dekleta, festival odpadel!

Slika je simbolična (Foto: Istock)

Festival Bråvalla je največji švedski festival glasbe. Organizatorji pa so napovedali, da dogodka ne bodo več organizirali po tem, ko so ga morali lansko leto prekiniti zaradi spolnih napadov. Zgodilo se je namreč 11 spolnih incidentov, trije izmed teh so vodili k aretaciji. Pred dvema letoma pa se je kar 40 mladih deklet pritožilo, da so jih “tujci” spolno nadlegovali. 

Alexandra Larsson, 17-letna žrtev, je svoje napadalce opisala z besedami, da so bili migranti: “Verjetno so bili migranti. Sovražim to reči, ampak to je resnica.”

Predstavnica festivala Kajsa Apelqvist je dejala, da je zelo žalostno,“da smo morali sprejeti to odločitev, a kot kaže, ne moremo več organizirati teh festivalov kot smo jih v preteklosti”. Vse so poskušali, da bi udeležencem zagotovili varnost in jih spodbujali, da se pogovarjajo in tudi prijavijo dejanja. Na to so tudi ponosni, a ne vidijo več možnosti, da bi se festival v prihodnosti nadaljeval in da bi sočasno vsem zagotovili varnost, poroča Voice of Europe.

Novica o posilstvu ni več novica, je le še obvestilo
Švedska ima namreč resne težave, ki jih povzročajo migranti, o teh dogodkih smo v preteklosti tudi poročali. Pretresljivo je, da posilstva med koncerti na Švedskem niso nič več novega in šokantnega. Gre le še za obvestila in zgroženost, da so migranti pripeljali Evropo tako daleč … Vprašanje pa je, ali ne bo več glasbenih festivalov in koncertov, kot smo jih vajeni, in ali bodo migranti in muslimani sedaj diktirali naš stil življenja?

Ali ne bo več glasbenih festivalov in koncertov, kot smo jih vajeni? (Foto: Istock

A.G.