fbpx

[VIDEO] Vredno ogleda: Ključ uničenja zahodne kulture je na področju seksualnosti

Foto: iStock

Ameriški profesor Paul Kengor z univerze Grove City College ostro nad neomarksiste. Če je komunizem želel človeka razvrednotiti in uničiti, ko je poudarjal enakost v ekonomskem smislu, imajo po njegovem neomarksisti novo dogmo: potrebno je uničiti spolno identifikacijo in tradicionalno družino.

“Spoznali so (socialni komunisti), da Zahoda ne bodo mogli premagati z gospodarstvom. Najbolj liberalni Američani vedo, da svobodni trg premaga komunizem. Ključ uničenja Zahoda je v kulturi, še posebno na področju seksualnosti, spolov in skozi medije,” trdi Paul Kengor.

Kengor, profesor, ki je svoj doktorat pridobil na Univerzi v Pittsburgu, spomni na zgodovinski razvoj kulturnega marksizma – gibanja, iz katerega so izšle ideje, ki danes definirajo stališča levega političnega prostora glede družine, zakona, spolne identifikacije in seksualnosti. Izpostavi tudi bistvene mislece, ki so k temu gibanju prispevali, obširneje pa razloži ideologijo tistih, ki so s svojim idejami najbolj izstopali.

Eden izmed njih je Herbert Marcuse, marksist in vodilni predstavnikov frankfurtske šole marksizma.  “Herbert Marcuse je rotil k nestrpnosti proti gibanjem na desnici in strpnosti do gibanj na levici. Tukaj je levica danes,” oceni Kengdor, hkrati pa tudi razkrije, kakšne želje in ideje se skrivajo v ozadju hotenj po razgradnji tradicionalne družine.

Marcuse: Spolna osvoboditev je mogoča samo skozi perverznost
Marcuse je govoril o polimorfni perverznosti, ki je spolnost, ki vključuje oralni, analni in genitalni eroticizem, ki se izogiba ozki osredotočenosti na heteroseksualno genitalno občevanje. Marcuse je verjel, da je mogoče spolno osvoboditev doseči skozi raziskovanje novih permutacij spolnih želja, spolnih dejavnosti in spolnih vlog,” pojasnjuje Kengor.

Kengor: Marx je bil slab mož in oče, po vrhu pa še rasist
Kengor se ustavi tudi pri Marxu in Engelsu. “Marx ni bil dober oče in mož. Več njegovih otrok je umrlo pred njegovo smrtjo, vsaj dva sta storila samomor, ena izmed hčera je storila samomor skupaj s svojim možem, Marxovim zetom, ki ga je Marx naslavljal z najbolj groznim rasističnim jezikom, saj je bil zet delno Kubanec, torej je imel v sebi kubansko kri. Marx je to razumel kot slabšo vrsto krvi. Marx je varal ženo z družinsko služkinjo, ki je najbrž z njim tudi zanosila. Marx obstoja tega otroka ni potrdil ali priznal.”

“Engels je ljubil Marxovo idejo: Blagoslovljen je tisti, ki nima družine. Engels je odklanjal poroko, imel je več ljubic, vse so želele, da iz njih naredi pošteno žensko, ampak je odklanjal poroko z njimi,” opiše Kengor Marxove in Engelsove družinske odnose, ki so botrovali idejam kulturnega marksizma.

Žiga Korsika