Vrh EU bo razpravljal o ukinitvi vizumov za begunce

Foto: EPA

Voditelji držav članic EU se bodo sestali v Bruslju z namenom razpravljati o begunski krizi. Vabilo na zasedanje so prejeli od predsednika Evropskega Sveta Donalda Tuska.

Evropska unija in njene države članice krepijo svoja prizadevanja za reševanje begunske krize in vzpostavitev učinkovite, humanitarne in varne evropske migracijske politike. Na mizi bodo predlogi o okrepitvi zunanjih mej EU, podpora tem mejam in podpora državam izven EU, ki se spopadajo z begunsko krizo. V ospredju pa bo tudi zahodno balkanska pot, katera je trenutno najbolj oblegana ob prihodu novih beguncev v EU.

Predsednik Evropskega Sveta Donald Tusk je pred zasedanjem sporočil Turčiji, da lahko pričakujejo potrditev predloga, da iz Turčije za vstop v EU migranti ne bodo več potrebovali vize. Pred zasedanjem vrha EU je Evropska komisija obiskala Turčijo, kar je bil povod za pismo, ki ga je Tusk poslal državam članicam glede težke situacije v Turčiji. V njem jih je pozval, naj pomagajo Evropski komisiji pri ukinitvi viz in finančni podpori.

Srečanje bo spremljala tudi tema ekonomske in monetarne unije ter referendum v Veliki Britaniji.

T. O.

  • Odiseja

    Ne vem no kaj ko bi ljudem prvo pokazali realno sliko in obnasanje teh beguncev.kaksne probleme imajo z njimi v nemciji in se kje drugje potem se naj pa ljudstvo odloci ali jih hoce imeti v svoji drzavi ali ne.ne pa da o tem odlocajo neki kvazi velecenjeni evropski voditelji ki imajo polno rit vsega.ljustvo bo pa placevalo.kdo bo financiral vse njihove potrebe? Ker delo bo mogoce dobilo par procentov teh migrantov ostale bomo la mi ziveli al kako??? A ne bi bilo pravicno potem da se ljudje sami odlocimo ali jih hocemo ali ne????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!