Vsako leto migrantski trgovci z ljudmi prisilijo v spolno suženjstvo 1.400 mladoletnih Nizozemk

Foto: iStock

Na Nizozemskem vsako leto prisilijo skoraj 1.400 mladoletnih deklet v spolno suženjstvo preko socialnih medijev ravno migranti, ki se ukvarjajo z trgovino z ljudmi, je razkrila nova raziskava. Trgovci s spolnimi sužnji ne zapravljajo več časa za privabljanje mladih deklet z dragimi darili in praznimi obljubami, ampak uporabljajo medije, da pridobijo naklonjenost ranljivih najstnic, kar se konča z izsiljevanjem s “poskusnim videi”, ki so jih z njimi že posnele.

“Današnji trgovci z ljudmi z migrantskim poreklom uporabljajo socialne medije, da pridobijo zaupanje svojih žrtev, kar jim omogoča, da lahko s svojim delom nadaljujejo,” meni Floor ‘t Sas, psihologinja iz Amsterdama. Nato mlada dekleta – zlasti tista, ki prihajajo iz nestabilnega domačega okolja, ni pa nujno – privlačijo obljube o zabavah, pijačah ali drogah.

“Ko imajo v rokah video o tebi, ki si ga z njimi posnel, imajo dovolj materiala za izsiljevanje,” je dejal policist, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi, Esmee Huijps. Ti trgovci, ki pri mladoletnikih s prostitucijo zaslužijo 800 evrov na dan, so večinoma migranti maroškega porekla, Turki in Romi, ki imajo skupno stvar,” pravi ​​Carolien van den Honert, politična uradnica humanitarne organizacije Humanitas. “So pravi kriminalci in so del večje mreže, ki se ukvarja tudi z orožjem in drogami. “

(Vir: Twitter)

Migrant grozil mladoletnici: “Pripelji še tri prijateljice, ker boš tako imela pet moških v postelji manj na dan”
Druga tehnika, ki jo uporabljajo trgovci z ljudmi, je, da prisilijo svoje žrtve, da vključijo tudi svoje mladoletne prijatelje. Raziskovalec Gideon van Aartsen se spomni izjave migranta, ki je mladoletnici dejal: “Poskrbi, da pripelješ še tri prijateljice, ker potem boš lahko imela pet moških v postelji manj na dan.” Nizozemska policija se bori proti spolnemu izkoriščanju otrok in aktivno poskuša uničiti spletno trgovino; na spletu je preko 2,2 milijona oglasnih sporočil za mladoletne deklice, ko pa sumljivi izrazijo zanimanje, jim policija pošlje e-poštno sporočilo, ki se glasi: “Watch Nederland te sedaj pozna, poskrbi, da te nikoli več ne bomo spet srečali.” Nedavna raziskava je razkrila, da le ena od desetih mladoletnih žrtev prejme pomoč, zato je policijo pozvala, naj sprejme ukrepe za boj proti vse večji epidemiji, kot je usposabljanje policistov za prepoznavanje signalov za stiske deklet na ulicah, poroča RT.

V začetku tega meseca je nizozemska vlada obtožila Italijo in Grčijo, da sta dopustili in spustili v Evropo dve tretjini tistih migrantov, ki se sploh niso popisali. Minister za migracije Mark Harbers je v dopisu za nizozemsko evropsko komisijo dejal: “Nizozemska je danes na tem, da veliki večini migrantov potrjuje prošnje za azil, ki so zavestno zavrnili prošnje v prvih državah prihoda.” Leta 2017 je bilo namreč v Evropski uniji odobreno 538.000 prosilcev za azil.

A.G.

 • Zgornji

  Ja, pohota je Huuuda Past , … in tudi Nizozemska je žal padla vanjo , … tako kot Slovenistan. Žal pa bo davek za to pokvarjenost Hudooo Visok !! ! !!!

  • David Hitler

   Saj to so tud predniki Slo/vendcev

   • Zgornji

    Kdo, Nizozemci ? Nope.

    • David Hitler

     Doch

     • Zgornji

      Naaaah, … :-P :-/ :-P

    • David Hitler

     Norwegen

    • David Hitler

     Norveži

 • Mihilus

  Moja ocena je, da je pravo število teh deklet ni okroglih 1400 temveč natančno 1488.
  /trollpost

 • xtc

  Dokler starši že od malega ne bodo pričeli učiti,da je pajdašenje s to vrsto polno težav in nevarnosti in jih opozorili nanje bo število le še raslo.

 • Razocarana

  Na Nizozemskem se saj o tem govori in policija lovi te pedofile, medtem pa na Angleškem oblasti delajo vse da zatuškajo posilstva in preprodajanje mladoletnic za seks, ter da če jih že morajo obtožiti, poskrbijo da se o tem v javnosti čim manj govori. Ravno včeraj so zaradi poročanja v Leedsu arentirali Tomija Robinsona, ker je poročal o tem in ga še v istem dnevu obsodili na trinajst mesecev, kar je več kot kazen za muslimanske pedofilske posiljevalce. In ne samo to, sodišče je prepovedalo poročanje o tem incidentu: http://www.breitbart.com/london/2018/05/26/redacted-arrested-for-redacted-outside-redacted-leeds-crown-court-issues-media-ban/
  Sramota kaj se dogaja.

  • David Hitler

   Tukaj ie samo en odgovor islediti gnezdo pa ga fukent v tri pičke matrne mrš smrad zamorski

 • David Hitler

  Upam da pokolieo tisti izrodek kater pride na svet prokleti zamorski parazizski drek VEM ko pride do tega kar nai se kr pripravi dan za čiščenje zamorskega dreka ie že pred vrati

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!