fbpx

Vsako leto migrantski trgovci z ljudmi prisilijo v spolno suženjstvo 1.400 mladoletnih Nizozemk

Foto: iStock

Na Nizozemskem vsako leto prisilijo skoraj 1.400 mladoletnih deklet v spolno suženjstvo preko socialnih medijev ravno migranti, ki se ukvarjajo z trgovino z ljudmi, je razkrila nova raziskava. Trgovci s spolnimi sužnji ne zapravljajo več časa za privabljanje mladih deklet z dragimi darili in praznimi obljubami, ampak uporabljajo medije, da pridobijo naklonjenost ranljivih najstnic, kar se konča z izsiljevanjem s “poskusnim videi”, ki so jih z njimi že posnele.

“Današnji trgovci z ljudmi z migrantskim poreklom uporabljajo socialne medije, da pridobijo zaupanje svojih žrtev, kar jim omogoča, da lahko s svojim delom nadaljujejo,” meni Floor ‘t Sas, psihologinja iz Amsterdama. Nato mlada dekleta – zlasti tista, ki prihajajo iz nestabilnega domačega okolja, ni pa nujno – privlačijo obljube o zabavah, pijačah ali drogah.

“Ko imajo v rokah video o tebi, ki si ga z njimi posnel, imajo dovolj materiala za izsiljevanje,” je dejal policist, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi, Esmee Huijps. Ti trgovci, ki pri mladoletnikih s prostitucijo zaslužijo 800 evrov na dan, so večinoma migranti maroškega porekla, Turki in Romi, ki imajo skupno stvar,” pravi ​​Carolien van den Honert, politična uradnica humanitarne organizacije Humanitas. “So pravi kriminalci in so del večje mreže, ki se ukvarja tudi z orožjem in drogami. “

(Vir: Twitter)

Migrant grozil mladoletnici: “Pripelji še tri prijateljice, ker boš tako imela pet moških v postelji manj na dan”
Druga tehnika, ki jo uporabljajo trgovci z ljudmi, je, da prisilijo svoje žrtve, da vključijo tudi svoje mladoletne prijatelje. Raziskovalec Gideon van Aartsen se spomni izjave migranta, ki je mladoletnici dejal: “Poskrbi, da pripelješ še tri prijateljice, ker potem boš lahko imela pet moških v postelji manj na dan.” Nizozemska policija se bori proti spolnemu izkoriščanju otrok in aktivno poskuša uničiti spletno trgovino; na spletu je preko 2,2 milijona oglasnih sporočil za mladoletne deklice, ko pa sumljivi izrazijo zanimanje, jim policija pošlje e-poštno sporočilo, ki se glasi: “Watch Nederland te sedaj pozna, poskrbi, da te nikoli več ne bomo spet srečali.” Nedavna raziskava je razkrila, da le ena od desetih mladoletnih žrtev prejme pomoč, zato je policijo pozvala, naj sprejme ukrepe za boj proti vse večji epidemiji, kot je usposabljanje policistov za prepoznavanje signalov za stiske deklet na ulicah, poroča RT.

V začetku tega meseca je nizozemska vlada obtožila Italijo in Grčijo, da sta dopustili in spustili v Evropo dve tretjini tistih migrantov, ki se sploh niso popisali. Minister za migracije Mark Harbers je v dopisu za nizozemsko evropsko komisijo dejal: “Nizozemska je danes na tem, da veliki večini migrantov potrjuje prošnje za azil, ki so zavestno zavrnili prošnje v prvih državah prihoda.” Leta 2017 je bilo namreč v Evropski uniji odobreno 538.000 prosilcev za azil.

A.G.